Akdeniz'de facia

Libya'dan İtalya'ya giden mülteci gemisi, battı. İddiaya göre, 400 kişi boğularak hayatını kaybetti. 150 kaçak ise son anda kurtarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2015 Güncelleme 15 Nisan 2015, 02:01
Akdeniz’de facia

İÇİNDEKİLER

Afrika'nın çeşitli ülkelerinde Libya'ya giden yaklaşık 550 mülteci, önceki gün bir gemi ile İtalya'ya doğru hareket etti. Ancak gemi, Akdeniz'de sulara gömüldü. Feci kazada iddiaya göre, 400'e yakın kaçak boğularak yaşamını yitirdi. Uluslararası Save The Children adlı örgüt, hayatta kalan 150 kişinin başka bir tekne ile kurtarıldığı ve İtalya'ya getirildiğini açıkladı. Örgüt, hayatını kaybedenlerin çocuk ve gençlerden oluştuğunu bildirdi.

CESEDİ KÖPEKBALIĞINA ATTI
Bölgede havaların ısınmasıyla birlikte kaçak göçmen taşıyan tekne ve gemilerin sayısının da arttığı bildirildi. Son 4 günde yaklaşık 8 bin kaçak göçmenin İtalya Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığı açıklandı. 2015 yılında son olay hariç, yaklaşık 500 göçmen Afrika'dan İtalya'ya geçmek isterken boğularak hayatını kaybetti. Bu arada geçtiğimiz günlerde yakalanan ve Sicilya'nın Ragusa kentine getirilen insan kaçakçısının, gemi de ölen bir mülteciyi sulara atarak köpekbalıklarına yem yaptığı belirlendi.