Ajan temizliği

ABD'yi sarsan skandal... Kolombiya'ya giden ABD Başkanı Barack Obama'yı koruyan 12 CIA ajanı, 'Fuhuş' iddiasıyla görevden alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2012 Güncelleme 15 Nisan 2012, 02:17
Ajan temizliği

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Barack Obama'ya suikast son anda engellendi mi? Kuzey ve Güney Amerika'dan 33 ülkenin liderleri, dün Kolombiya'nın tatil cenneti Cartagena'da Amerika Zirvesi için bir araya geldi. Amerika Zirvesi öncesi güvenlik önlemleri almak için Obama'nın korumalarından oluşan 12 kişilik bir ekip, Kolombiya'da incelemeler yaptı. Amaç Obama'nın ziyareti öncesi güvenlik önlemleri almaktı. Dün de Obama, Cartagena'ya ulaştı. Fakat "Obama'nın güvenliğini sağlayan 12 ajan görevden alındı" açıklaması, dünya gündemine bomba gibi düştü. Obama'nın korumaları bir seks skandalına karıştığı için görevden el çektirildi. Ancak iddialara göre, 12 CIA ajanı Obama'ya suikast ihtimali olan bir olayı göz ardı etti. Obama'nın güvenliğinden sorumlu gizli servis şefi Edwin Donovan, ön hazırlık yapmak için Kolombiya'da gönderilen ekibin "çok vahim bir hata" yaptığının ortaya çıkması sonrasında, görevden alındığını söyledi. Donovan, görevden alınan 12 gizli ajanın ABD'ye gönderildiğini, onların yerini yeni bir ekibin aldığına dikkat çekti.

'BU SON UYARIM'
Dünyanın en iyi korunan liderlerinden biri olan ABD Başkanı Barack Obama, yaşanan bu skandal nedeniyle bir hayli sinirlendiği belirtildi. Beyaz Saray'da en güvendiği isimlerden biri olan güvenlik şefi Edwin Donovan'la 2 saatlik bir görüşme yapan Obama'nın, "Seçim öncesi buna benzer bir skandal daha istemiyorum. Bu son uyarım" dedi.