ABD’de başkanlık seçimi öncesi beklenmedik çıkış! Trump tutuklanmak için teslim olacağını duyurdu

ABD eski Başkanı Donald Trump, 2020 seçimlerini tersine çevirme girişimleriyle suçlandığı davada suçlamalarla yüzleşmek üzere yetkililere teslim olacağını duyurdu. Sosyal medya hesabı Truth Social’da paylaşım yapan Trump, perşembe günü Georgia eyaletindeki bir mahkemeye gidip “tutuklanmak üzere” teslim olacağını belirtti.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023, 09:36 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 14:01
ABD’de başkanlık seçimi öncesi beklenmedik çıkış! Trump tutuklanmak için teslim olacağını duyurdu

İÇİNDEKİLER

ABD'de başkanlık seçimleri için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken eski Başkan Donald Trump'tan beklenmedik bir açıklama geldi. 2020 başkanlık seçimlerini tersine çevirmeye çalışmak ve bu doğrultuda şantaj ve yanlış beyanlar da dahil olmak üzere 13 suçlama ile karşı karşıya olan Trump, "tutuklanmak üzere" teslim olacağını duyurdu.

"TUTUKLANMAK ÜZERE GEORGIA'YA GİDECEĞİM"

Sosyal medya hesabı Truth Social'da paylaşım yapan Trump, şu ifadeleri kullandı:

Buna inanabiliyor musun? Perşembe günü, Radikal Sol Bölge Savcısı Fani Willis tarafından TUTUKLANMAK üzere Atlanta, Georgia'ya gideceğim. Bu cadı avı için kampanya yürüttü ve kampanya yapmaya, para toplamaya devam ediyor. Bu, sahtekâr Joe Biden Adalet Bakanlığı ile sıkı bir koordinasyon içindedir.

TARTIŞMA PROGRAMINA KATILMAYI REDDETMİŞTİ

Trump'ın flaş açıklaması, ABD başkanlığı seçimlerinde rakipleri olan Cumhuriyetçi başkan aday adaylarının tartışma programına hazırlandığı dönemde geldi. Trump, geçtiğimiz günlerde anketlerde en önde olduğunu belirtmiş ve Cumhuriyetçi aday adayları arasında çarşamba günü başlayacak olan televizyon programı tartışmalarına katılmayacağını ifade etmişti. Trump, ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

Halk, benim kim olduğumu ve ne denli başarılı bir başkan olduğumu biliyor. Dolayısıyla bu tartışma programlarına katılmayacağım.

TRUMP HAKKINDA DÖRDÜNCÜ DAVA

Georgia eyaletinde geçtiğimiz hafta açılan dava ile Trump, bu yıl dördüncü kez 2020 seçimlerini tersine çevirecek bir girişimde bulunmakla suçlanıyor. İddianamede yer alan diğer isimler ise "bilinçli bir şekilde ve isteyerek seçim sonuçlarını Trump lehine, kanuni olmayan bir şekilde değiştirmeye çalışmakla" suçlanıyor. Trump ise bu suçlamalar ile ABD tarihine adını ceza davası ile karşı karşıya kalan ilk eski başkan olarak yazdırdı.

RAKİPLERİNE FARK ATTI

ABD seçimlerinde kilit eyaletlerden biri olan Lowa'da düzenlenen bir anketin sonuçlarına göre Trump, Cumhuriyetçi aday adayları arasında açık ara önde yer alıyor. Yüzde 42 oy alan Trump'ı yüzde 19 ile Florida Valisi Ron DeSantis takip ediyor.