ABD üslerine eş zamanlı saldırı! Biden basın toplantısını yarıda kesti! Acil durum odasına sığındı

ABD Başkanı Biden, basın toplantısı yaptı. Bu sırada kulağına "Üslerimize saldırdılar" diye fısıldandı! Korktu, şaşırdı! Konuşmayı bıraktı. Kaçtı! Acil durum odasına sığındı. Aynı saatlerde İsrail, bir gecede bin cana kıydı! Gazze'deki insanların, Biden gibi saklanacak bir odası bile kalmadı! Üstüne bir de Batı, Netanyahu'nun sırtını sıvazladı: Size saygı duyuyoruz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2023 Güncelleme 25 Ekim 2023, 07:01
ABD üslerine eş zamanlı saldırı! Biden basın toplantısını yarıda kesti! Acil durum odasına sığındı

İÇİNDEKİLER

Filistin alev alev yanarken Dünya devleri, sadece izledi! "Korku nedir? Ölüm nasıl beklenir" diye kimse düşünmedi!

Ama Suriye ve Irak'taki ABD üslerine saldırı olduğu iddiası bile Washington'u titretmeye yetti! Beyaz Saray'daki Biden, panikledi! Gizli Odası'na indi.



Gazze halkı ise dehşeti bebeklikte öğrendi! Sadece önceki gece, 550 nokta bombalarla inledi! Bin kişi can verdi. Bu da yetmezmiş gibi İsrail'e giden Hollanda Başbakanı Rutte, "Size saygılıyız" dedi. Fransa lideri Macron, omuz omuza olduklarını söyledi! İnsanlık, böyle bitti!



Hamas, 2 İsrailli rehineyi serbest bıraktı. Biri, vedalaşırken militanın elini sıktı! İsrailli askerler, oğlu Miami'de tatil yapan Netanyahu'ya isyan bayrağı açtı! Gazze'de yakıt ve tıbbi malzeme bittiği için hastaneler tamamen kapandı! Erdoğan, Putin'i aradı: Batı'nın sessizliği, Gazze'deki insani krizi daha da büyütüyor!

HER 10 DAKİKADA BİR ÇOCUK KATLEDİLİYOR
İsrail, Hamas'ın "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası, Gezze'yi abluka altına aldı. Karadan, havadan ve denizden bomba yağdırdı. Okul, cami, hastane demeden binaları yaktı yıktı. Enkazda binlerce çocuk, yaşlı ve kadınlar kaldı. Kurtarılanlar da hastanelerde yer bulamadı. Yer bulanlar da yakıt yokluğu nedeniyle tedavi olamadı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, hastanelerin adeta çöktüğünü açıkladı. Morglar cansız bedenlerle dolarken, mezarlıklarda da yer kalmadı. Kefen sıkıntısı da başladı. İsrail bombardımanının 18. gününde Filistinli şehit sayısı 6 bine yaklaştı. Tel Aviv'in şehit ettiği bu Filistinliler arasında 2 bin 500'ünün çocuk olduğu açıklandı. Her 10 dakika arayla bir minik yavrunun katledildiği vurgulandı.

Hastanelerdeki kuvözlerde tutulan bebeklerin de akaryakıt yüzünden bir bir hayatlarını kaybettiği anlaşıldı. İsrail vahşeti sürerken, AB'li liderler bebek katili Binyamin Netanyahu'nun önünde adeta sıralandı. Dünya bu vahşete, kör, sağır ve dilsiz kaldı. Kaderine terk edilen Filistinliler'e Türkiye dışında sahip çıkan olmadı!



OĞLUN NEREDE BİBİ?
İsrail'li askerler, Netanyahu'nun oğlu Yair'e tepki gösterdi. The Times'ın haberine göre, yedek askerlerin "Bizler ön saflardayken, Yair, Miami Beach'teki hayatının tadını çıkarıyor" diye isyan etti.

Bu arada İsrail'e destek veren AB ülkeleri liderleri, Tel Aviv'e adeta seferler düzenledi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Netanyahu ile bir araya geldiğinde "Ülkenin güvenliği için yaptıklarına saygı duyuyorum" seklindeki skandal sözleri, tepki çekti.



GAZZE'NİN ALTI ÖRÜMCEK AĞI GİBİ
Hamas, Yokheved Lifshitz ve Nurit Yitzhak adlı rehineleri, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuyla insani nedenlerle serbest bıraktı. O anlar canlı yayınlandı. Günlerdir rehin tutulan kadınlardan birinin kendilerini teslim almaya gelen kişinin yanına gitmeden önce Hamas militanının elini sıkması dikkatlerden kaçmadı.



VAHŞİ 'KAR'AR...
İsrail, Gazze'ye karadan girmek için sınıra askeri yığınak yaptı. Adeta katlima hazır olduklarını açıkladı.



SAVAŞI 'BARACK'
ABD eski Başkanı Barack Obama, Netanyahu'yu uyardı. "İsrail'in insan yaşamını göz ardı eden askeri stratejisi nihayetinde ters tepebilir. Filistinliler'in tutumlarını nesiller boyu daha da sertleştirebilir. Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik uzun vadeli çabaları baltalayabilir" ifadesini kullandı.



TARAFIMIZ BELLİ
MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Gazze'ye sahip çıkması gerektiğini söyledi. "Türkiye Cumhuriyeti insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek, garantörlük mekanizmasını kurmak adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Bizde geri adım yoktur" dedi.



NOTLAR
- Katar: İsrail'in sınırsız bir şekilde insan öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı.

- Hamas: Endonezya Hastanesi'nde elektriklerin kesilmesi insanlık suçudur.

- ABD: Ateşkesin tartışılması için Hamas rehineleri serbest bırakmalı.

- İran Devrim Muhafızları tarafından eğitilen yüzlerce asker Golan sınırında...

- Londra metrosunda "Özgür Filistin" anonsu yapan makinist görevden uzaklaştırıldı.

- Avrupa, ABD ve Hindistan'da da sosyal ağlarda Filistin'e destekler sansürleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN