ABD Towers!

Trump Towers Mall binasına ABD'liler adeta çıkarma yaptı! ABD İstanbul Konsolosluğu, 20 rezidans birden kiraladı... En küçük dairenin fiyatının 1.2 milyon dolardan başladığı rezidanslara ABD'liler taşınmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2012 Güncelleme 08 Ekim 2012, 00:20
ABD Towers!

İÇİNDEKİLER

Dünya gayrimenkul devi Donald Trump'ın Avrupa'da gerçekleştirdiği ilk projesi olan ve geçtiğimiz Nisan ayında açılışı yapılan Trump Towers Alışveriş Merkezi'ndeki rezidanslara ABD İstanbul Konsolosluğu'ndan büyük talep geldi. Trump Towers Yönetim Kurulu Üyesi İlder Tokcan, VIP Etiler dergisine yaptığı açıklamada, rezidansların yüzde 70'inin satıldığını, yaklaşık 20 rezidansın ise ABD Konsolosluğu tarafından kiralandığını belirtti.

YERLEŞİYORLAR
Konuyla ilgili olarak konuşan Tokcan, kiralama öncesinde konsolosluk tarafından binanın projelerinin incelendiğini belirterek, "Konsolosluk rezidansları sahiplerinden kiraladı. Bizim kiralama servisimiz aracı oldu. Kiralama süreci yaklaşık 2 ay sürdü. Binanın statik projelerini Amerika'ya gönderip incelediler. Yapılan incelemeler sonrasında karar alındı ve Amerikalı görevliler rezidanslara yerleşmeye başladı" şeklinde konuştu.

1+1 DAİRE 1.2 MİLYON
ABD Konsolosluğu tarafından kiralanan rezidanslar büyük merak uyandırırken, İlder Tokcan, fiyatlar konusunda da açıklama yaptı. Tokcan, fiyatlarda esas belirleyici olan unsurun rezidansın konumu ve manzarası olduğunu kaydetti. ABD'lilerin kiraladıkları rezidansların konumu hakkında yorum yapmaktan kaçınan İlder Tokcan, "Metrekare fiyatları 5 bin 500 dolar ile 10 bin dolar arasında değişiyor. En küçük rezidans 1+1 120 metrekare büğüklüğünde" dedi. Trump Towers'ta en küçük rezidansın fiyatı 1 milyon 200 bin doları buluyor.

KARAR VERMEK İÇİN 2 AY BEKLEDİLER
Trump Towers Yönetim Kurulu Üyesi İlder Tokcan, ABD Konsolosluğu tarafından rezidansların kiralanması sürecinin yaklaşık 2 ay sürdüğünü söyledi. Tokcan, ABD'lilerin yavaş yavaş taşınmaya başladığını belirtirken, rezidansta oturan diğer sakinlerin bu duruma nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor. Trump Towers Mall'da iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda ünlü ismin oturduğu biliniyo

Mesut ALTUN