Belçika’da terör örgütü PKK’nın sözde medya yapılanmasına 5 saatlik operasyon! Polis televizyon kanallarını bastı: Bilgisayar ve dokümanlara el konuldu

Son dakika haberi! Belçika polisi, terör örgütü PKK'nın sözde medya yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Çok sayıda Belçika polisinin katıldığı operasyon kapsamında ofislerde arama yapıldı. Yaklaşık 5 saat süren operasyonda bazı bilgisayarlara ve çok sayıda dokümana el konuldu.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2024, 12:56 Güncelleme 23 Nisan 2024, 18:05
Belçika’da terör örgütü PKK’nın sözde medya yapılanmasına 5 saatlik operasyon! Polis televizyon kanallarını bastı: Bilgisayar ve dokümanlara el konuldu

İÇİNDEKİLER

Belçika'da federal polis, ülkenin Flaman Bölgesi'ndeki Denderleeuw kasabasında yer alan ve terör örgütü PKK propagandası yapan "Sterk tv ve Medya Haber tv" tarafından kullanılan ofislere baskın düzenledi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA 5 SAATLİK OPERASYON
Çok sayıda Belçika polisinin katıldığı operasyon kapsamında ofislerde arama yapıldı. Yaklaşık 5 saat süren operasyonda bazı bilgisayarlara ve çok sayıda dokümana el konuldu.

Denderleeuw Belediye Başkanı Jo Fonck, terör örgütü televizyonuna polisin operasyon düzenlediğini doğruladı.

BRÜKSEL'DE POLİSE SALDIRMIŞLARDI
Terör örgütü PKK/YPG destekçisi yaklaşık 150 kişilik grup, 25 Mart'ta, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde barikatları sökerek polise saldırmıştı. Önce Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliğinin bulunduğu caddeye, ardından AB kurumlarının yer aldığı Schuman Meydanı'na doğru yürümek isteyen kalabalık, polis engeliyle karşılaşmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK DURULMUYOR
Ülkedeki şiddet olaylarına devam eden örgüt yandaşları, Liege'e bağlı nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Cheratte köyünde de aynı gece boyunca taşkınlık çıkarmıştı. Ülkü Ocakları binasını ateşe veren grup, camiye de saldırarak camlarını kırmıştı. Yüzlerini örten, terör örgütü lehine slogan atarak sokaklarda dolaşan grup, Türklere ait evlere, dükkanlara ve araçlara zarar vermişti.

24 Mart'ta da Brüksel'e yaklaşık bir saat uzaklıktaki Heusden-Zolder kentinde nevruzla ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur atarak, Türk asıllı vatandaşların yoğun olduğu caddeden geçmişti. Kentte yerleşik Türk asıllı vatandaşlar buna tepki göstermiş, ardından arbede yaşanmıştı.

BAŞBAKAN'DAN PKK ÇIKIŞI
Belçika Başbakanı Alexander De Croo, "PKK gibi, terör örgütü olarak sınıflandırılan bir örgüte sempati gösterisi yapmak ve provokasyonda bulunmak tolere edilemez." ifadesini kullanmıştı.

AVRUPA TÜRKİYE'NİN POZİSYONUNA YAKLAŞIYOR
AB ülkeleri uzun süredir terör örgütü PKK ve FETÖ gibi terör örgütü mensuplarına sığınak sağladıklarından dolayı Türkiye'nin eleştirilerine maruz kalıyordu. Bu durum, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylamasını geciktirmişti. Ancak, bu ülkelerin terörle mücadelede Avrupa'nın tutumunu iyileştirmesi şartıyla ittifaka katılmalarına izin vereceğini belirtmişti.

NATO üyelerinin Türkiye ile birlikte hareket edeceklerine dair verdiği sözler, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylamasına yol açtı. Ayrıca, Belçika'da PKK propagandasına müdahale edilmesi gibi gelişmeler, NATO ve AB ülkelerinin terörle mücadelede Türkiye'nin pozisyonuna yaklaştığını gösteriyor.


PKK AVRUPA'DA KÖŞEYE SIKIŞTI
Bilindiği gibi PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan ulusal seviyede aranan Mehmet Kopal EGM İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, TEM ve İstihbarat Daire Başkanlıkları ile Dışişleri Bakanlığı koordinesinde yaklaşık iki hafta önce Fransa'dan Türkiye'ye getirildi.

EGM'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"'PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ulusal seviyede aranan Mehmet Kopal, EGM İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda sınır dışı kararı alınması sağlanarak 9 Nisan'da Fransa'dan Türkiye'ye getirilmiştir."


Bir ay önce de terör örgütü sempatizanı Firaz Korkmaz Fransız makamları tarafından sınır dışı edilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN