ABD’den soykırım ordusunun sabıkalı taburuna yaptırım: Netanyahu mücadele sözü verdi! İşkence, cinayet, yalan, şiddet… İşte, katil Netanyahu’nun sabıkalı taburu Netzah Yehuda

ABD’den soykırımcı İsrail ordusunun sabıkalı taburu Netzah Yehuda için yaptırım mesajı geldi. ABD’den gelen yaptırım hamlesinin ardından katil Başbakan Benjamin Netanyahu, işkenceci taburu için ABD’ye karşı mücadele edeceğini söyledi. Peki, kimdir bu Netzah Yehuda? İşte, işgal altındaki Batı Şeria’da işkence, cinayet ve yalanlarıyla nam salmış sabıkalı taburun portresi…

Giriş Tarihi 22 Nisan 2024, 10:47 Güncelleme 22 Nisan 2024, 16:39
ABD’den soykırım ordusunun sabıkalı taburuna yaptırım: Netanyahu mücadele sözü verdi! İşkence, cinayet, yalan, şiddet… İşte, katil Netanyahu’nun sabıkalı taburu Netzah Yehuda

İÇİNDEKİLER

ABD, işgal altındaki Batı Şeria'da insan ihlallerine karışması dolayısıyla soykırım ordusu IDF'nin Netzah Yehuda taburuna yaptırım uygulamayı planladığı bildirildi. Katil Başbakan Benjamin Netanyahu ise Netzah Yehuda için ABD yaptırımları ile mücadele etme sözü verdi. Peki, kimdir bu Netzah Yehuda? İşte, soykırım ordusunun sabıkalı taburunun portresi...

Netzah Yehuda ÜssüNetzah Yehuda Üssü

ABD BİLE O TABURA YAPTIRIM KARARI ALDI

İsrail medyasında yer alan haberlere göre ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Filistinlilere karşı ciddi insan hakları ihlalleri yapmakla suçlanan IDF'nin Netzah Yehuda taburuna yaptırım uygulamaya hazırlandıklarını doğruladı. İsrail gazetesi Haaretz ise pazar günü ABD'nin diğer polis ve askeri birliklere karşı da benzer hamleler yapmayı düşündüğünü bildirdi.

ÖNCE YARDIM SONRA YAPTIRIM

ABD hükümetinin ilk kez bir IDF birimini hedef aldığı yaptırım kararı, ABD Kongresi'nin terör devleti İsrail'e yeni acil yardım için 26 milyar dolarlık oylama yapmasının ardından geldi.

Netzah Yehuda ÜssüNetzah Yehuda Üssü

NETANYAHU'DAN NETZAH YEHUDA İÇİN MÜCADELE SÖZÜ

Netanyahu ise ABD Kongresi'nin kararı karşısında "Eğer biri İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin bir birliğine yaptırım uygulayabileceğini düşünürse bununla tüm gücümle savaşacağım" dedi. X hesabında da paylaşım yapan Netanyahu, "Son haftalarda Amerikan yönetimiyle yaptığım görüşmeler de dahil olmak üzere İsrail vatandaşlarına uygulanan yaptırımlara karşı çıkıyorum. Askerlerimizin terörist canavarlarla savaştığı bir dönemde, İsrail Savunma Kuvvetleri'ndeki bir birime yaptırım uygulama niyeti absürtlüğün zirvesi ve ahlaksızlıktır" ifadelerini kullandı.

ABD FİNANSMANI ALAN PROGRAMLARA KATILAMAYACAK

1997 Leahy yasası uyarınca uygulanacak olan yaptırımlar, ABD askeri yardımının birliğe aktarılmasını yasaklayacak, askerlerin ve subayların ABD ordusunda veya ABD finansmanı alan programlarda eğitimlere katılmasını engelleyecek.

YALANLAR, ŞİDDET VE AŞIRI SAĞ İDEOLOJİ! NEDİR BU NETZAH YEHUDA?

Peki, Netzah Yehuda taburu nedir? Ultra Ortodoks Yahudi askerler için özel bir birlik olarak 1999'da kurulan Netzah Yehuda, ordunun kurallarına uymayan bir tür bağımsız milis haline geldi. Bu bağımsız milis gücü, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik her türlü insan hakları ihlalini hak görüyor.

Netzah Yehuda askerlerinin 2013'teki yemin töreniNetzah Yehuda askerlerinin 2013'teki yemin töreni

FİLİSTİNLİ SÜRÜCÜYE ÖLDÜRESİYE İŞKENCE

İsrail gazetesi Haaretz, Netzah Yehuda'nın yerleşimci hareketinden esinlenen bir ideolojinin yönlendirdiği bir davranış biçimine sahip olduğunu belirtti ve işgal altındaki Batı Şeria'da karıştığı olaylardan yalnızca birini şu şekilde anlattı:

2022 Nisan'ında Filistinli bir aile, Batı Şeria'daki Ofra yerleşim yerinin girişine yakın bir yolda arabasıyla ilerliyordu. Askerler sürücüye kenara çekilmesini emretti. Olaya tanık olan farklı birliklerden bir asker "Onu arabadan çıkarıp deli gibi dövdüler. Yolun bir noktasında sürücü titremeye başladı ve bayıldığını gördüler" dedi. Filistinli sürücüyü öldüresiye döven askerler elbette Netzah Yehuda taburundandı.

Filistinli sürücü hayatta kalsa da Netzah Yahuda ölümcül dayak ve işkence dolayısıyla hiçbir ceza almadı.

78 YAŞINDAKİ OMAR ABDALMAJEED İŞKENCEDE ÖLDÜ

Netzah Yehuda'nın işkenceleri, cinayetleri bu kadarla kalmıyor. 2023 Ocak ayında 78 yaşındaki Filistinli Omar Abdalmajeed Es'ad'ı kelepçelediler, ağzını kapatıp soğukta yüz üstü yatırdılar. 78 yaşındaki Filistinli Netzah Yehuda'nın işkencelerine dayanamayıp hayatını kaybetti.

Omar Abdalmajeed Es'adOmar Abdalmajeed Es'ad

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN