Heniyye'nin oğullarının öldürülmesi sonrası İsrail basınından bomba Hamas itirafı! Katil İsrail amacına ulaşamadı! Kaos planı bozuldu

Son dakika haberi! İsrail gazetesi Haaretz, İsrail ordusunun Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Gazze'de öldürülen oğullarının "terörist faaliyet" gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları iddiasını "kabul edilemez" olarak değerlendirdi. Yazıyı kaleme kalan gazetenin Filistin işleri yetkilisi Jack Khoury, "Heniyye'nin oğulları zaten gizemli kişiler olarak sınıflandırılmıyordu. Bu suikast yalnızca Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan Gazze'de çıkmaza sürüklenen İsrail'in kaosu derinleştirme stratejisi ABD'den destek görmedi. Ailesi katledilen Hamas lideri Heniyye, "Ateşkes müzakereleri sürecek" diyerek siyonist planı bozdu.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2024, 17:50 Güncelleme 12 Nisan 2024, 08:01
Heniyye’nin oğullarının öldürülmesi sonrası İsrail basınından bomba Hamas itirafı! Katil İsrail amacına ulaşamadı! Kaos planı bozuldu

İÇİNDEKİLER

İsrail gazetesi Haaretz'in Filistin işleri yetkilisi Jack Khoury, dün Gazze'de Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torununun hayatını kaybettiği İsrail saldırısına ilişkin bir analiz kaleme aldı.

HAMAS MUHALİFLERİ TARAFINDAN BİLE KABUL EDİLMEDİ
Khoury, İsrail'in Heniye'nin oğullarının özellikle de küçük çocukları yanlarındayken "terör faaliyeti" gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları iddiasının "Hamas muhalifleri tarafından bile kabul edilmediğini" belirtti.

"BU SUİKAST YALNIZCA HAMAS'IN FİLİSTİN HALKI ARASINDA GÜÇLENMESİNE SEBEP OLACAK"
Heniyye'nin 3 oğlunun öldürülmesinin Filistinliler nezdinde İsrail açısından bir intikam eylemi olarak görüldüğünü, İsrail tarafında ise Hamas'ın saflarına sızan, şok etkisi ve denge kaybı yaratan etkili bir askeri suikast olmaktan uzak olduğu için hayal kırıklığı oluşturduğunu aktaran Khoury, şunları kaydetti:

"Heniyye'nin oğulları zaten gizemli kişiler olarak sınıflandırılmıyordu. Bu suikast yalnızca Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak."

HAMAS YÖNETİCİLERİNİN AİLE VE AKRABALARININ GAZZE'Yİ TERK ETMEDİĞİ KANITLANDI

Suikast haberini aldığı ilk anda Heniyye'nin oğulları ve torunlarının öldürülmesini "şükür sebebi" olarak nitelediğine ve yaşananların Hamas yöneticilerinin aile ve akrabalarının Gazze'yi terk etmediklerinin kanıtı olduğuna dikkati çeken Khoury, şunları kaydetti:

"İsrail, üçünün (Heniyye'nin öldürülen oğulları) terör faaliyeti gerçekleştirmek üzere yola çıktığını iddia ediyor ancak böyle bir iddianın Filistinliler tarafından, hatta Hamas'a karşı olanlar tarafından dahi kabul edilmesi beklenmiyor. Kesinlikle onlardan ikisinin çocukları da yanlarında olduğu halde herhangi bir terör faaliyetinde bulunması mümkün değil. İsrail başka bir geçici intikam almış olabilir ancak başta kaçırılan 133 kişinin (İsrailli esirlerin) serbest bırakılması olmak üzere birçok hedefinden daha da uzaklaştı."

HENİYYE'NİN 3 OĞLU VE 4 TORUNU HAYATINI KAYBETMİŞTİ
İsrail ordusu dün Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu. Saldırıda Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu hayatını kaybetmişti.

BASKI DAHA DA ARTTI
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin üç oğlunun öldürülmesinin hareketin ateşkes müzakerelerindeki taleplerini etkilemeyeceği yönündeki açıklaması, İsrail üzerindeki baskıyı daha da artırdı.

Hamas lideri Haniye saldırının ardından "Taleplerimiz açık ve net. Uzlaşma söz konusu değil ve eğer düşman müzakerelerin zirvesinde, hareketin yanıtı gelmeden oğullarımı hedef almanın Hamas'ın tutumunu değiştirmeye iteceğini düşünüyorsa hayal görüyor" diyerek müzakere masasını devirmeyeceklerini vurguladı.

'AİLEMDEN 60 ŞEHİT VERDİM'
Oğullarının ve torunlarının ölüm haberini önceki gün Katar'da bir hastane ziyaretinde alan ve saldırının ardından açıklama yapan İsmail Haniye şunları söyledi:

"Şehitlerimizin mübarek kanı bizi ilkelerimize, mücadelemize, direnişimize ve topraklarımıza bağlılığımızda daha da kararlı kılacaktır. Oğullarımın ve torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum. Bu acılarla ve kanla halkımız, davamız ve ümmetimiz için geleceğimiz ve özgürlük için umut tohumları ekiyoruz. Oğullarım Gazze'yi terk etmedi. Gazze'de kahraman halkımızla beraber cesurca direndiler, mücadele ettiler. Bütün halkımız ve Gazze ahalisi çocuklarının kanlarıyla ağır bedeller ödediler.Ben de onlardan biriyim. Ailemizden 60'a yakın şehidimizi bu mübarek davaya, İslam davasına kurban verdik. Ailemin 60'a yakın ferdi şehit oldu. Filistin halkının bütün şehitleriyle onlar arasında hiçbir fark yok."

Haniye'nin en büyük oğlu Abdusselam Haniye ise "Bizi kardeşlerim Hazım, Emir, Muhammed ve oğullarının şehadetleriyle onurlandıran Allah'a şükürler olsun" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katliamları devam ettirmeye yönelik politikasının açıkça yanlış olduğunu bir kez daha vurgularken İsrail'e her tür desteği veren Almanya ise İran ile olası bir çatışmaya karşı olduğunu açıkladı.

SİYONİST MEDYADAN ÇARPITMA
İngiliz Daily Mail ve diğer Batılı Siyonist medya ise Haniye'nin oğul ve torunlarının şehadeti karşısındaki metanetini "Haberi alan Hamas lideri tüyler ürpertici tepkide bulundu. Katar'daki hastane ziyaretini kesebileceklerini söyleyen danışmanına omuz silkerek 'Hayır, neden? Devam edelim" şeklinde yanıt verdi sözleriyle servis etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN