Nijerya’da silahlı çete okula saldırdı: Her taraftan kuşatıp 200 öğrenciyi kaçırdılar

Nijerya’nın Kaduna eyaletindeki Kuriga kasabasında silahlı saldırganlar devlet okulunu bastı ve onlarca öğrenciyi kaçırdı. Bölge polisi kaçırılan çocukların sayısı hakkında henüz bir açıklama yapmazken bölgedeki gençlik lideri Joshua Madami, saldırganların okulu her taraftan kuşattığını ve neredeyse 200 öğrenciyi kaçırdığını söyledi.

Giriş Tarihi 08 Mart 2024, 12:07 Güncelleme 08 Mart 2024, 12:08
Nijerya’da silahlı çete okula saldırdı: Her taraftan kuşatıp 200 öğrenciyi kaçırdılar

İÇİNDEKİLER

Nijerya'da onlarca öğrenci silahlı kişiler tarafından okuldan kaçırıldı. Nijerya'nın kuzeybatısındaki bulunan Kaduna eyaletinde, Kuriga kasabasındaki bir devlet okuluna baskın düzenleyen silahlı saldırganlar, çok sayıda öğrenciyi okuldan alıp götürdü.

Yerel Yönetim Eğitim Kurumu Okulu, KurigaYerel Yönetim Eğitim Kurumu Okulu, Kuriga

Kaduna eyaleti polisi perşembe günü Kuriga kasabasındaki Yerel Yönetim Eğitim Kurumu Okulu'nda meydana gelen kaçırma hadisesi hakkında henüz açıklama yapmadı.

200 ÖĞRENCİ KAÇIRILDI

Okuldan kaçırılan öğrencilerin sayısının net olmadığı bildirilirken bölgedeki gençlik lideri Joshua Madami, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, saldırganların sabah toplantısından kısa bir süre sonra sabah 8 civarında okula baskın düzenleyerek öğrencileri rehin aldığını söyledi. Madami, "Her açıdan kuşatıldılar ve neredeyse 200 öğrenciyle birlikte ayrıldılar" ifadelerini kullandı.