Trump-Biden rövanşı yaklaşıyor: Iowa’nın ardından New Hampshire zaferi! ABD basını ‘Nikki Haley’in yolu zorlaşıyor’ dedi

ABD’de 5 Kasım’da düzenlenecek olan başkanlık yarışı için mücadele tam gaz devam ederken Iowa’nın ardından New Hampshire eyaletinde de ön seçimler tamamlandı. Eski ABD Başkanı Donald Trump, Iowa’nın ardından New Hampshire’deki ön seçimi de galip bitirirken “Trump geri dönüyor” sesleri ise çoğalmaya başladı. ABD basını Haley’in seçim için Iowa ve New Hampshire’da 71 milyon dolardan fazla harcama yaptığını hatırlatırken Trump’ın Biden ile rövanş maçına yaklaştığını belirtti.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2024, 09:38 Güncelleme 24 Ocak 2024, 19:10
Trump-Biden rövanşı yaklaşıyor: Iowa’nın ardından New Hampshire zaferi! ABD basını ‘Nikki Haley’in yolu zorlaşıyor’ dedi

İÇİNDEKİLER

ABD, 5 Kasım'da düzenlenecek olan başkanlık seçimleri için geri sayıma başladı. Geçtiğimiz hafta Iowa'da düzenlenen ön seçimin ardından New Hampshire'de de ön seçimler tamamlanırken eski Başkan Donald Trump, art arda iki zafer elde etti. Trump'ın Cumhuriyetçi rakibi Nikki Haley "Bu yarış henüz bitmedi. Gidilecek düzinelerce eyalet kaldı." şeklinde açıklama yaparken ABD basını ise Trump'ın mevcut ABD Başkanı Joe Biden ile rövanş maçına yaklaştığını belirtti.

ÖNCE IOWA SONRA NEW HAMPSHIRE

New Hampshire'da Cumhuriyetçi aday adayları arasında yapılan ön seçimde sandıkların yüzde 84'ünün açıldığı bildirilirken Associated Press (AP) haber ajansı, resmi olmayan sonuçlara göre Donald Trump'ın ABD'nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley'den daha fazla oy aldığını duyurdu. Yüzde 77'si sayılan oylara göre Trump yüzde 55 oy alarak yüzde 44 oy alan rakibi Haley'i geride bıraktı.

"ZAFER İDDİASINDA BULUNAN SAHTEKAR KİMDİ?

Trump, New Hampshire'de yaptığı konuşmada Haley'i kastederek "Daha önce sahneye çıkıp zafer iddiasında bulunan sahtekar kimdi? Aslında çok kötü bir performans sergiledi." dedi.