Suudi Arabistan Gazze konusunda Batı’yı aratmıyor! Kefiye takan İngiliz oyuncu da gözaltına alındı: Al Nassr için kılıç kuşanan Ronaldo nerede?

Sudi Arabistan, Mekke ve Medine’deki kutsal mekanlarda Gazze için dayanışma gösterileri yapan ve Filistin için dua edenleri gözaltına alıyor. Filistin ve Gazze kelimelerini kullandığı için gözaltına alınan Türk imam Mustafa Efe’nin ardından ailesiyle birlikte Umre ibadeti için Mekke’ye giden İngiliz aktör ve sunucu Islah Abdur-Rahman da Filistin direnişinin sembolü kefiye taktığı için gözaltına alındığını iddia etti. Her fırsatta başında kefiye, elinde kılıçla kameralara boy gösteren Al Nassr oyuncusu Christiano Ronaldo’dan ise tek bir ses çıkmadı. Dünya Ronaldo’dan Gazze’ye destek açıklaması beklerken Suudi Arabistan’dan gelen haberler ise akıllara tek bir soruyu getirdi: Suudi Arabistan Ronaldo’ya baskı mı yapıyor?

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 12:10 Güncelleme 17 Kasım 2023, 12:43
Suudi Arabistan Gazze konusunda Batı’yı aratmıyor! Kefiye takan İngiliz oyuncu da gözaltına alındı: Al Nassr için kılıç kuşanan Ronaldo nerede?

İÇİNDEKİLER

Batı ülkeleri İsrail'in Gazze'deki soykırımını protesto eden göstericileri hedef alırken Suudi Arabistan ise İngiltere ve ABD'yi aratmayan bir pozisyon almaya başladı. Suudi Arabistan, Mekke ve Medine'de Filistin'e destek gösterisi yapmak bir yana dursun, başına Filistin direnişinin sembolü olan kefiyeyi saran ve hatta Filistin ya da Gazze kelimelerini kullanan kişileri tek tek gözaltına alıyor.

MEKKE'DE KEFİYE TAKAN İNGİLİZ OYUNCU GÖZALTINA ALINDI

Geçtiğimiz günlerde Gazze ve Filistin kelimelerini kullandığı gerekçesi ile bir Türk imamı gözaltına alan Suudi Arabistan'dan yeni bir skandal haber geldi. İngiliz oyuncu ve sunucu Islah Abdur-Rahman, Umre ibadeti için gittiği Mekke'de Filistin kefiyesi taktığı için askerler tarafından gözaltına alındığını iddia etti.

Londra merkezli Middle East Eye'a konuşan Abdur-Rahman, "Başıma beyaz kefiye ve bileğime Fİlistin renginde teşbih taktığım için dört asker tarafından durduruldum." dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

İnsanları olası suç veya suçlardan dolayı gözaltına aldıkları saha dışı bir yere götürüldüm. Gözaltına alındıktan sonra başka askerler de beni sorguya çekerek uyruğumu, neden burada olduğumu, nereden geldiğimi, ne kadar süre burada olacağımı sordular.

BAŞINDAKİ KEFİYEYİ ALDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKTILAR

Abdur-Rahman, askerlerin başındaki kefiyeyi incelediğini, kefiyeyi nasıl taktığını anlatmasını istediklerini söyledi ve serbest bırakıldığında yanına gelen bir işçinin başındaki kefiyeyi göstererek "Bu iyi değil, İsrail-Filistin iyi değil, o yüzden takma. Buna izin yok." dediğini belirtti.

Kefiyeyi teslim ettikten sonra serbest bırakıldığını ve parmak izi verdiğini söyleyen Abdur-Rahman, gözaltına alınırken başlangıçta korktuğunu, sonra ise korkusunun kalp kırıklığına dönüştüğünü söyledi.

MEKKE'DE "FİLİSTİN" VE "GAZZE" DİYEN TÜRK İMAMA PRANGA VURULDU

Suudi Arabistan, geçtiğimiz günlerde bir skandala daha sahne olmuştu. Türk imam Mustafa Efe, Mekke'de Gazze ve Filistin kelimelerini kullandığı için gözaltına alındığını iddia etmiş, Efe'nin paylaştığı fotoğrafta ayağında pranga da olduğu görülmüştü.

ELİNDE KILIÇ VE BAŞINDA KEFİYEYLE BOY GÖSTEREN RONALDO NEREDE?

Suudi Arabistan, Gazze konusunda skandallara imza atmaya devam ederken gözaltı haberlerinin yanı sıra merak edilen bir diğer konu ise dünyaca ünlü futbolcu Christiano Ronaldo'nun neden Gazze için hiçbir açıklama yapmadığı oldu.

Suudi Arabistan takımı Al Nassr'da forma giyen Christiano Ronaldo'nun sessizliği tepki çekti. Geçmişte kanser hastası çocuklara, geçtiğimiz yıl Türkiye ve Suriye'yi vuran depremler gibi felaketlerde afet bölgelerine, bayramda Filistin'e büyük yardımlarda bulunan Ronaldo'nun Gazze sessizliği dikkat çekmeye devam ediyor. Öyle ki Twitter kullanıcıları Ronaldo'nun Gazze'yi destekleyen bir açıklama yapması için hashtag açtı ve "Ronaldo Gazze'ye destek ol" dedi. Peki, Ronaldo neden suskun?

Al Nassr formasını giyen Ronaldo, özellikle de Suudi Arabistan Milli Günü'nde elinde kılıç ve başında kefiye ile verdiği pozlarla Batı medyasının hedefi haline gelmişti. Suudi Arabistan her istediğinde başına kefiye sarmaktan çekinmeyen Ronaldo'nun Gazze konusundaki sessizliğine tepki ise her geçen gün daha da artıyor. Ronaldo'nun sessizliğinin ise Suudi Arabistan'dan kaynaklandığı düşünülüyor.