Nijerya’da terörist kamplarına dev operasyon: Lojistik üsleri yok edildi

Nijerya Hava Kuvvetleri pazartesi günü Boko Haram da dahil olmak üzere terör örgütlerine büyük bir operasyon düzenledi. Borno eyaletinde konuşlanan çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken teröristlerin lojistik üsleri ve sığınakları imha edildi.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 09:22 Güncelleme 03 Ekim 2023, 09:22
Nijerya’da terörist kamplarına dev operasyon: Lojistik üsleri yok edildi

İÇİNDEKİLER

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) pazartesi günü düzenledikleri hava operasyonunda Borno Eyaletindeki Çad Gölü kıyılarında bulunan terörist sığınaklarını yok ettiklerini duyurdu. Bölgedeki teröristlerin stratejik lojistik üsleri de imha edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE HAVA SALDIRISI

Nijerya Hava Kuvvetleri Sözcüsü Erward Gabkwet, 27-30 Eylül tarihleri arasında terör örgütü kamplarına hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

Gabkwer, teröristlerin bölgedeki faaliyetlerinin askeri oluşumlara ve bölgede yaşayan yasalara saygılı Nijeryalılar için tehdit oluşturduğunun doğrulanması üzerine saldırıya geçtiklerini söyledi.

ONLARCA TERÖRİST DERDEST EDİLDİ

Açıklamada teröristlerin lojistik üslerinin yok edildiği, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken terör örgütlerine ait silahlı kamyonların ise imha edildiği bildirildi.