Almanya’da Neo-Nazi derneklerine darbe! 12 eyalette baskın yapıldı: Faaliyetleri yasaklanıyor

Almanya’da sabah erken saatlerde 12 federal eyalette Neo-Nazi operasyonu düzenlendi. Nai ideolojisini yaymakla suçlanan “Artgemeinschaft” derneğinin faaliyetleri ırkçı, yabancı düşmanı ve demokrasi karşıtı olduğu gerekçesiyle yasaklandı.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 14:45 Güncelleme 27 Eylül 2023, 14:45
Almanya’da Neo-Nazi derneklerine darbe! 12 eyalette baskın yapıldı: Faaliyetleri yasaklanıyor

İÇİNDEKİLER

Almanya'da Neo-Nazi derneklerine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. 12 eyalette, 39 üyeye ait 26 eve baskın düzenlendiği bildirildi. "Artgemeinshaft" derneğinin ve bu derneğe bağlı tüm oluşumların ise faaliyetinin yasaklandığı belirtildi.

NEO-NAZİ DERNEKLERİNE DARBE

150 üyesi olan Artgemeinschaft'ın Neo-Nazi, ırkçı, yabancı düşmanı ve demokrasi karşıtı olduğu vurgulanırken anayasal düzene de açıkça karşı olduğu belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ırkçı, Yahudi düşmanı ve tarikat benzeri derneğin faaliyetlerinin yasaklandığını belirtti ve yapılan operasyonun "aşırı sağcışlara, bugün hala Nasyonal Sosyalizm ideolojisini yayan zihin kundakçılarına karşı ağır bir darbe olduğunu belirtti.

Faeser, aşırı sağcı Artgemeinschaft'ın çocukları ve gençleri anayasa düşmanı olarak yetiştirdiğini belirtti ve aşırı sağın çeşitli akımları birbiriyle bağladığını, dolayısıyla da özgür demokratik düzen için tehdit olduğunu söyledi.