Mister No’ya altın darbe: ABD, Türk karşıtı Menendez'in rüşvet skandalı ile çalkalanıyor!

ABD'li Senatör Menendez, Türkiye ile ilgili her projeyi engellemeye çalıştı. F-16 satışını bile baltaladı. Ama 'Bay hayır' bu kez kendini yaktı! Rüşvet almakla suçlandı. Evinden külçe altın çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2023 Güncelleme 24 Eylül 2023, 06:59
Mister No’ya altın darbe: ABD, Türk karşıtı Menendez’in rüşvet skandalı ile çalkalanıyor!

İÇİNDEKİLER

Amerikalı Federal Savcıların raporuna göre Bob Menendez, senatörlük makamını kullandı. Patronlar ve siyasetçilerden "iş yapma" karşılığında milyonlarca dolarlık rüşvet aldı. Malikanesinde arama yapıldı.



Giysilere saklanmış 480 bin dolar ile 100 bin dolarlık iki külçe altının ele geçirildiği açıklandı. Eşi Nadine'nin kasasında 70 bin dolar tespit edilirken çiftin çok sayıda pahalı hediye aldığı da belirtiliyor.

RÜŞVET-ZİMMET
ABD Kongresi'nde, Türkiye karşıtlığı ile öne çıkan New Jersey'nin Demokrat Senatörü Bob Menendez ve eşi Nadine Arslanian, "rüşvet almak"la suçlandı. Menendez'in Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı'ndan geçici olarak ayrıldı. Menendez'in evinde yapılan aramalarda 100 bin dolarlık iki altın külçe ve 480 bin dolar nakit para ele geçirildiği açıklandı. Menendez'in ev ipoteği ödemeleri, usulsüz iş tazminatı ve lüks bir araç edinme gibi yolsuzluk işlerine karıştığı da aktarıldı.



Fransa'da da savcılık zimmet suçlamasıyla soruşturma başlattı. Avrupa Birliği'nin fonlarını zimmetine geçirdiği gerekçesiyle aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi milletvekili Marine Le Pen hakkında dava açılması kararlaştırıldı. Savcılık, Le Pen dahil 6 kişinin kamu fonlarının zimmete geçirilmesinde suç ortaklığı yapmaktan da yargılanmasını istedi. Söz konusu suçların cezasının, 10 yıl hapis, 1 milyon euro veya zimmete geçirilen meblağın iki katı para olduğu bildirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN