Zelenski Putin’in yeni hedefini açıkladı: Prigojin’den sonra ABD

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Wagner lideri Prigojin’i Putin’in öldürttüğünü belirtti ve Rus liderin yeni hedefinin 2024 başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2023, 15:57 Güncelleme 09 Eylül 2023, 15:57
Zelenski Putin’in yeni hedefini açıkladı: Prigojin’den sonra ABD

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'den Rusya Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in ölümünün Putin ile anlaşma yapıldığında neler olacağını gösterdiğini söyleyen Zelenski, Putin'in yeni hedefini açıkladı.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE SET ÇEKTİ

CNN'e konuşan Zelenski, Kremlin ile barış görüşmelerinin zamanının geldiğine yönelik önerileri reddetti ve "Bir yalancı ile uzlaşıp diyalog kuramazsınız." dedi.

Prigojin'in Moskova'ya isyan ettikten sonra dramatik bir şekilde öldürülmesinin ciddi bir uyarı olduğunu söyleyen Zelenski, "adil ve kalıcı" barış için gerekli koşulların oluşmadığını belirtti.

ABD'Yİ İŞARET ETTİ

Geçtiğimiz cuma günü Kiev'de düzenlenen bir konferansta da benzer bir konuşma yapan Zelenski, Putin'in yeni hedefinin Batı'yı nükleer silahlarla terörize etmek olduğunu iddia etti.

Zelenski, ABD'de yaklaşan 2024 seçimlerini işaret etti ve "Putin Batı'ya ve her şeyden önce ABD'ye baskı yapacak, çünkü seçim dönemi dolayısıyla daha kırılgan bir durumda olacaklar." dedi.