Ünlü yatırımcı Jim Rogers Türkiye’ye övgü yağdırdı: Türkiye’ye hayranım

Dünyanın en önemli “yatırım gurusu” olarak gösterilen Jim Rogers, Türkiye’ye övgü yağdırdı: Öncelikle Türkiye’ye hayranım. Dünyada ticaretin çok iyi yapılabileceği bir yer. Bu yüzden birçok ülkeye kıyasla Türkiye’ye ilişkin daha iyimserim.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 06:58
Ünlü yatırımcı Jim Rogers Türkiye’ye övgü yağdırdı: Türkiye’ye hayranım

İÇİNDEKİLER

Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak tanınan ABD'li yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, dünyanın büyük bir kriz yaşadığını söyledi. Ancak bazı ülkelerin hızla toparlanacağını belirten Rogers, çok önemli açıklamalar yaptı:



Biliyorsunuz, 2008'de çok fazla borç yüzünden büyük bir sorun yaşadık. 2009'dan bu yana borç hemen her yerde büyük miktarda artış kaydetti. BU yüzden önümüzdeki 1-2 yıl içinde hayatım boyunca karşılaşabileceğim en kötü ekonomik sorunla karşılaşacağımızı düşünüyorum.

Türkiye'ye halen hayranıyım. Hükümetiniz para biriminin bir değeri olduğunun veya bir değeri olması gerektiğinin farkında. (Sonuçta) Türkiye için iyi olacak. Dünyada ticaretin çok iyi yapılabileceği bir yerdesiniz. Bu yüzden birçok ülkeye kıyasla Türkiye'ye ilişkin daha iyimser durumdayım. Küresel krizde ABD, Türkiye'den çok daha zor durumda kalacak.



Gelişmiş ekonomiler para basmaya devam ederek mevcut yüksek enflasyon ortamını yarattı. Enflasyonun düşürülmeli. Çünkü enflasyonla birlikte yaşayamayız.

İngiltere için de risk çok fazla. Son yıllarda büyük miktarda kamu borçlanmasına gittiler. Bu yüzden çok ciddi sorunlar yaşayacaklar.

Zor günlerden geçtiğiniz ve paranızın değerini kaybettiği zamanlarda altın ve gümüş en iyi korunma yolları arasında yer alır. Kripto parayı asla kendinizi korumanın bir yolu olarak görmüyorum. Çünkü çoğu insan kripto para hakkında bilgi sahibi değil. Herkes altının ne olduğunu bilir.

Eğer alabiliyorsanız tarıma yönelin. Kendinize bir çiftlik alın. Borçlarınızı mümkün olduğunca düşük tutun.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN