Sapkınlığın merkezi Netflix Türkiye haritasına Ermenistan yazdı Yunanistan manşetlere taşıdı

LGBT’nin en büyük destekçisi, milli ve manevi değerlere saldırılarıyla bilinen operasyon platformu Netflix’te, geçtiğimiz günlerde yayınlanan "Pepsi, where is my jet" adlı yapımın 1. bölümünde Türkiye topraklarının doğusuna "Ermenistan" yazıldığı görüldü. Skandal görüntü sosyal medyada büyük tepki çekerken kullanıcılar RTÜK ve İçişleri Bakanlığı’na harekete geçilmesi için çağrıda bulundu. Söz konusu olay Yunanistan’da büyük yankı buldu. Yunan basını haberlerinde tek bir soruya dikkat çekti: Bu neyi gösteriyor?

Giriş Tarihi 07 Aralık 2022, 14:31 Güncelleme 07 Aralık 2022, 15:24
Sapkınlığın merkezi Netflix Türkiye haritasına Ermenistan yazdı Yunanistan manşetlere taşıdı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz günlerde dijital medya platformu Netflix'te yer alan 'Pepsi, Where's My Jet?' isimli dizideki skandal Türkiye haritası ile ilgili spekülasyonlar devam ederken, söz konusu harita Yunanistan'ın da gündemine oturdu.

Dizinin Türkiye'de tepki toplamasının nedeni ise Türkiye'nin doğusunda bulunan illeri Ermensitan toprağı gibi göstermesiydi.

Yunan basını söz konusu haritayı manşetine taşıyarak "Bu neyi gösteriyor?" diye sordu.

Haberde, dizinin Türk kamuoyunda tepkiye neden olduğundan bahsedilirken, Twitter'da kullanıcılarından Türk Yayın Kurumu ve İçişleri Bakanlığı'na gerekli yaptırımların uygulanması için çağrıda bulunulduğundan da bahsedildi.

Ayrıca haberin devamında benzer bir olayın önceden de yaşandığı, 'Casus' isimli dizi de yine Türkiye'nin topraklarının bölündüğü ifade edildi.

Daha önce Netflix'in "İkinci Dünya Savaşı'nın En Önemli Olayları" adlı belgeselin beşinci bölümünde dünya haritasında ilginç bir detay yer aldığı görülmüştü. Buna göre haritada Türkiye coğrafyasının bölündüğü ve bölünen toprakların Ermenistan olarak gösterildiği dikkat çekmişti.

'Pepsi, Where's My Jet' disizi 20 yaşındaki bir gencin jet kazanma umudu ile Pepsi çekilişine katılması ve sonrasında yaşanan hukuk mücadelesini anlatıyor.

NETFLIX'TEN SKANDAL! ERZURUM VE KARS'A ERMENİSTAN YAZDILAR
Küresel LGBT projesinin bayraktarlarından 'Netflix' Türkiye'yi hedef alan yayınlarına bir yenisini ekledi.
Netflix'te yayınlanan "Pepsi, where is my jet" adlı yapımın 1. bölümünde Türkiye topraklarının doğusunda Erzurum ve Kars üzerine "Ermenistan" yazıldı.

Haritayı fark eden izleyiciler sosyal medyada büyük gösterdi. Kullanıcılar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile birlikte İçişleri Bakanlığı'nı da gerekli cezanın kesilmesi noktasında harekete geçilmesi için çağrıda bulundu.

TESADÜF MÜ?
Daha önce de Netflix platformunda yayınlaman İkinci Dünya Savaşı konulu belgeselde Türkiye toprakları Ermenistan toprağı olarak lanse edilmişti. İzleyicilerin büyük tepkisini çeken hastalıklı Türkiye düşmanlığı, bir tarih belgeselinde bile Türkiye'nin toprak bütünlüğüne el uzatmaktan çekinmediğini gösterdi.

İLK REZALETİ DEĞİL
Platformda yayınlanan birçok dizi ve filmde Türkiye'yi hedef alan görüntüler yer aldı. Yayınlanan bir dizide, Atatürk ve Erdoğan fotoğrafları kullanılarak, Türkler barbar ve katil olarak gösterildi.

BOĞAZ KESEN CANİ
NETFLIX bunu hep yapıyor, hem de organize bir şekilde! Platformun yeni dizilerinden, Belçika yapımı 13 Commandments'in ilk bölümü; bir Türk'ün boğaz keserek cinayet işlemesiyle başlıyor. Suç temalı dizide, katilin Türk olduğunu vurgulamak için, duvara asılmış Atatürk ve Erdoğan fotoğraflarına yer verildi.

'PİÇLER' DİYE SÖZ EDİLDİ
NETFLIX'TE daha önce yayınlanan Designated Survivor dizisinde ise terörist FETÖ, muhalif bir lider gibi gösterilmiş, Türkler için de 'Piçler!' ifadesi kullanılmıştı. Yine Collateral isimli dizide de, "Kırıkkale dünyanın en berbat yeri. Türkiye'de olmadığım için şükrediyorum" sözlerine yer verilmişti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI
"Zerocalcare" mahlasını kullanan İtalyan karikatürist Michele Rech'in, medya platformu Netflix'te "Tear Along The Dotted Line (İşaretli Yerden Kesin)" adlı çizgi dizisi geçtiğimiz yıl 18 Kasım'da yayınlanmaya başlandı.

ÇİZGİ DİZİ, PLATFORMUN TÜRKÇE EDİSYONUNDA DA VAR
Netflix'in Türkçe edisyonunda da gösterime giren dizinin açıklama kısmında, "Arkadaşlarıyla şehir dışına seyahat eden Romalı bir çizgi romancı, vicdanını temsil eden armadillo ile hayatının gidişatı ve muhtemel bir aşk üzerine kafa yorar" ifadeleri yer alıyor.

Netflix tarafından yayımlanan tanıtım yazısında ayrıca, "Zerocalcare kendi çizgi romanından uyarlanan bu animasyon diziyi yazdı, yönetti ve ana karakteri seslendirdi" deniliyor.

PKK VE YPG BAYRAKLARI
Haber7'de yer alan habere göre, 37 yaşındaki Romalı karikatüristin, çizgi dizinin bazı sahnelerinde terör örgütü PKK/YPG'nin paçavralarına yer verdiği dikkatlerden kaçmıyor.

Yayınlanan fragmanın açılış sahnesinde, baş kahramanın kapıyı açıp ışığı yakmasıyla YPG bayrağının kapının arkasına asıldığı göze çarpıyor.

15 dakikalık 6 bölümden oluşan dizinin ilk sezonundaki diğer bir sahnede ise, eğlence mekanının duvarında PKK paçavrasının asılı olduğu görülüyor.

ÇOCUK İSTİSMARI TEPKİ ÇEKTİ
Ahlak karşıtı yayınlarıyla sürekli adından söz ettiren platforml, dayattıkları sapkın yaşam tarzıyla yüzlerce çocuğun ruh sağlığıyla oynuyor.

ÇOCUK DİZİSİNE LGBT SKANDALI
Milyarlarca dolarlık bütçelerle desteklenen bu tür yapımların ana hedefinde çocuklar ve ahlaksız ideolojilere karşı çıkan ebeveynler var. Netflix'in çocuklar üzerinde ahlak bozan bir skandalı da Jurassic World Kretase Kampı adlı çocuk dizisi oldu.

ÇOCUKLARIN ÖPÜŞMESİ AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖSTERİLİYOR
Dinozorların insanları yediği sahneleri göstermiyor olsa da son sezonda yaşanılan arkadaşlıklar başka seviyeye çıkarılıp dizideki Sammy ve Yaz karakterleri birbirlerine aşık oluyor. 5. Sezon 18. Bölüm ise çocuklara açık bir şekilde öpüşme sahnesi gösteriliyor.

TEPKİ OKLARINI ÜZERİNE ÇEKTİ
Sinemanın usta ismi Steven Spielberg ve ünlü yazar Michael Crichton'ın dijital çocuk dizisi, yayınlanan 5. sezonu ile büyük eleştiri topladı.

ABD yapımı animasyon, bilimkurgu, aksiyon-macera türündeki çocuk dizisinde +18 sahnelere yer verilmesi tepki çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN