Son dakika! Mali’de Geçiş Konseyinin Başkanı ve Başbakanı Kati askeri kampına götürüldü

Gelen son dakika haberine göre, Mali ordusunun Devlet Başkanı Bah Ndaw, Başbakan Moctar Ouane ve Savunma Bakanı Souleymane Doucoure’nu başkent Bamako'nun dışındaki Kati'deki bir askeri üsse götürdüğü açıklandı. Türkiye'nin Bamako Büyükelçiliği, Mali'de yaşayan Türk vatandaşlarını zaruri durumlar dışında sokağa çıkmamaları ve temkinli davranmaları konusunda uyardı.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2021, 23:29 Güncelleme 25 Mayıs 2021, 01:44
Son dakika! Mali’de Geçiş Konseyinin Başkanı ve Başbakanı Kati askeri kampına götürüldü

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Afrika ülkesi Mali'de, Geçiş Konseyi Başkanı Bah Ndaw ve Başbakan Moctar Ouane'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkilinin, ordu birlikleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, gözaltına alınan kişiler arasında Savunma Bakanının da olduğu ve söz konusu kişilerin başkent Bamako'nun dışındaki Kati'de bir askeri üsse götürüldüğü kaydedildi.

TÜRKİYE'NİN BAMAKO BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN MALİ'DE YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞLARINA UYARI

Öte yandan Türkiye'nin Bamako Büyükelçiliği, Twitter hesabından, Mali'de yaşayan Türk vatandaşlarını zaruri durumlar dışında sokağa çıkmamaları ve temkinli davranmaları konusunda uyardı.

Mali'de 18 Haziran 2020'de askeri darbe yapılmış, Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita alıkonulmuş ve Geçiş Konseyi bünyesinde yeni hükümet kurulmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN