43 silahlı grup ulusal ordu kuruyor

Suriye’de, aralarında Ahrar’uş Şam’ın da olduğu 43 silahlı muhalif grup, SMDK tarafından oluşturulan Geçici Suriye Hükümeti’nin çatısı altında birleşmeyi kabul etti.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2017, 02:06
43 silahlı grup ulusal ordu kuruyor

İÇİNDEKİLER

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarından edinilen bilgilere göre 43 askeri muhalif grup Suriye Geçici Hükümeti çatısı altında savunma bakanlığı ve ulusal ordu kurulması konusunda uzlaşmaya vardı. Geçen hafta Suriye İslam Meclisi ve Suriye Geçici Hükümeti, sahadaki muhalif grupları tek çatı altında birleşmeye çağırarak 'Milli Ordu' kurulması konusunda çağrıda bulunmuştu. Rus haber portalı Sputnik'in haberine göre Çağrıya olumlu yanıt veren, büyük çoğunluğu Ahrar'uş Şam ve ÖSO'ya bağlı 43 muhalif grup, Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Cevad Ebu Hattab'ın Savunma Bakanı olmasını kabul etti. Yeni oluşuma Fırat Kalkanı bölgesinde faaliyet gösteren Türkiye destekli muhalif grupların yanı sıra Ahrar'uş Şam, Feylak'uş Şam, Sultan Murat Tugayı, Şam Cehhesi, Nureddin Zengi Örgütü ve bazı ÖSO grupları da destek veriyor.

ORTAK HAREKET EDECEKLER
Sputnik'e konuşan bir ÖSO komutanı, "Yeni oluşumla artık hiçbir grup kendi başına göre hareket edemeyecek. Yeni oluşuma Ahrar'uş Şam öncülük ediyor. Bu oluşumda Suriye'nin güneyi ve kuzeyinde yer alan tüm muhalif silahlı gruplar yer alıyor. Yeni oluşumun amacı ortak hareket etmektir. Hedefimiz Beşar Esad yönetiminin devrilmesi ve YPG'nin ülkemizden temizlenmesi olacak. Yeni oluşum Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından da destekleniyor" dedi.