PEStemal

Yunanistan; lokum, baklava, kazandibi, ekmek kadayıfı ve yoğurttan sonra bir kültürümüzü daha çaldı! Atina’da Türk hamamı açıldı! Göbek taşı, kesesi, kurnası geleneğimizin birebir aynısıydı! Çay servisi bile ince belli bardakla yapıldı. Peştemallı tellakların köpük masajı “Antik Yunan masajı” olarak satıldı! Bunu gören Türk turistler, Komşu’ya şu mesajı yolladı: Hamama giren terler!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2017 Güncelleme 07 Temmuz 2017, 01:45
PEStemal

İÇİNDEKİLER

Komşu, Türk düşmanlarını bağrına bastı. FETÖ'sü, PKK'sı, DHKP-C'si olmak üzere ne kadar terör örgütü varsa hepsine kapılarını açtı. Türk milletine kurşunlar yağdıran hainlere "misafir" muamelesi yaptı! Ancak teröristlere kucak açan Yunanistan, şimdi de gelenek terörü başlattı. Türkiye ile özdeşleşen her şeyi çalmaya başladı. Yunanistan; lokum, baklava, kazandibi, ekmek kadayıfı ve yoğurdu "kendisininmiş" gibi tanıttı. Uyanık Yunanlılar şimdi de hamam kültürümüze dadandı. Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Monastra Meydanı'nda bir Türk hamamı açıldı. Göbek taşı, kesesi, kurnası, tellağı ile bizim geleneğimizin birebir aynısıydı. Hamamda tellak da vardı, demleme Türk çayı da... Misafirlere çay servisi ince belli bardak ve lokumla yapıldı.



ALİ MAMA PAKETİ
Hamamı çalan Yunanlılar, isimleri bile kullandı. Çünkü hamamda "Ali Mama" adlı paket de vardı. Söz konusu paketi alan müşteriler göbek taşı, masaj ve keseden faydalandı. Bunun için 45 Euro'luk (185 TL) fiyat çıkarıldı. Yunanlılar tellağın yeteneklerini de kullanıp "Antik Yunan Masajı" adlı bir yalan attı. Söz konusu masajın fiyatının 100 Euro olduğu açıklandı.


Hamamın internet sitesinde ise keseden, peştemele, sabundan çaya kadar her şey satılmaktaydı!

LİF KABAĞINDANMIŞ...
Hamamdaki servisler ise yine Türkçe ifadelerden çalındı. En dikkat çekeni ise "Gelin hamamıydı." Bu hamamın paketi 200 Euro'dan (823 TL) satıldı. Uyanık komşu araya "Klasik Hamam" adı altında ise adeta Türk hamamının uygulamalarını sattı. 25 Euro'luk (102 TL) bu paket, "Geleneksel Hamam" başlığı ile tanıtıldı. Ardından şu ifadeler kullanıldı: "Geleneksel kese hizmeti sunuluyor. Müşteriler suyun sesiyle rahatlıyor ve gün yorgunluğunu atabiliyor. Lif kabağından kese, cildi yeniliyor. Dinlenmek isteyenler çay molası veriyor." İşletme sahibi temel serviler dışında selülit karşıtı masajlar ile arınma hizmeti de verdiklerini açıkladı. Hamamın 6 aylık ve 10 aylık paket programlarıyla kullanıldığı vurgulandı. Bu kapsamda hamamın fiyatının 500 Euro (Yaklaşık 3 bin TL) olduğu anlatıldı.


Hamama giren Yunanlılar, göbek taşına yatıyor. Kese attırıyor. Aralarda ise çay molaları ile stres atıyor.