Kafası Avrupa'da

Kraliçe​ Elizabeth dün parlamentonun açılışına katıldı. Bu sırada taktığı şapka akıllarda soru işareti bıraktı. Çünkü şapka, İngiltere'nin ayrılık kararı aldığı AB bayrağını çağrıştırmaktaydı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2017 Güncelleme 22 Haziran 2017, 01:28
Kafası Avrupa’da

İÇİNDEKİLER

Kafası Avrupa'da Birleşik Krallık'ta yeni parlamento dönemi dün başladı. Hiçbir partinin çoğunluğu sağlayamadığı erken genel seçimler sonrası azınlık hükümeti kurulması için müzakereler yoğunlaştı. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ise yeni parlamento döneminin açılışına katılıp hükümetin manifestosunu okudu.

BREXİT MESAJI MI!
Hükümet tarafından yazılan ve önümüzdeki iki yılı içeren programı okuyan II. Elizabeth, hükümetin önceliğinin en iyi Brexit anlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Kraliçe'nin konuşması, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık süreci (Brexit) tartışmaları etrafında şekillendi. Çünkü Kraliçe'nin konuşmasındaki 24 maddeden sekizi Brexit ve önde gelen sektörlerdeki olası etkilerine ilişkindi. Ancak II. Elizabeth'in mavi elbisesini tamamlayan aynı renkli şapkasında bulunan sarı yıldızlar, Avrupa Birliği bayrağına bir gönderme olarak görüldü. Şapkayı gören İngilizler "Herhalde Kraliçe Brexit'i istemiyor" yorumunu yaptı.