AB Hollanda'nın alçaklığını görmezden geldi

Türkiye ile Hollanda arasındaki krizle ilgili bir açıklama da Avrupa Birliği'nden geldi. Hollanda'nın ırkçı saldırılarıyla ilgili tek kelimenin edilmediği açıklamada "Türkiye gerilimi artıracak açıklamalardan uzak durmalı." denildi.

Giriş Tarihi 13 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2017, 17:03
AB Hollanda’nın alçaklığını görmezden geldi

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile Hollanda arasında devam eden diplomatik krize Avrupa Birliği de dahil oldu. Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Avrupa Birliği, Türkiye'ye uyarılarda bulunurken Hollanda'nın anti demokratik uygulamalarını görmezden geldi.

Avrupa Birliği yaptığı açıklamada 'aşırı söylemler ve eylemler'den kaçınma çağrısı yapılırken "Türkiye gerilimi artıracak açıklamalardan uzak durmalı." denildi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada "Türkiye ve bazı AB üyesi ülkeler arasında son günlerde yaşanan tansiyonun ardından, konunun daha fazla tırmandırılmasından kaçınmak ve durumun sakinleşmesi için yollar bulmak gerekmektedir. Avrupa Birliği Türkiye'yi durumu daha da kötüleştirme riski taşıyabilecek aşırı söylem ve eylemlerden kaçınmaya çağırmaktadır. Sorunlu konular ancak açık ve doğrudan iletişim kanalları yoluyla çözülebilebilir." denildi.