Ağzımızın tadı kalmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2016 Güncelleme 26 Eylül 2016, 00:00
Ağzımızın tadı kalmadı

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa ve Gaziantep'te ustalar, yaklaşık 70 bin Türk'ün yaşadığı İsviçre'nin 'kültürlerinde yeri olmadığı' gerekçesiyle kebabı yasaklama kampanyasına tepki gösterdi. Şanlıurfa Köfteciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak, insanların damak zevkine kısıtlama getirilmesinin izah edilemeyeceğini belirtti ve şunları söyledi: "Bu kampanya İsviçre'de yaşayan yaklaşık 70 bin Türk'ü üzmüştür. Görüştüğümüz gurbetteki vatandaşlarımız ve Türk işletmecilerimiz kampanyaya karşı olduklarını iletiyor. Gurbetçilerimiz, kampanyadan vazgeçilmesini bekliyor." Gaziantep'teki ustalar da yasağa karşı çıktı. Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği Battal Battal Yıldırım, "Avrupa'da ve İskandinav ülkelerinde barbekü kültürü vardır. Barbeküde yapılan etler kanserojen madde üretiyor. Bizim pişirme yöntemimiz daha sağlıklı" dedi. 73 yaşındaki usta Halil Kör de "Közde pişen etten sağlığına zarar vermez. 60 yıldır günde 2 kez kebap yerim. Çok şükür sağlıklıyım" diye konuştu.