Fransa'da bir skandal daha!

Haşema ile denize girilmesini yasaklayan Fransa'nın Cannes ve Nice şehirlerinde polis zorla tesettürlü bir kadının kıyafetlerini çıkarmasını istedi, diğer bir kadına ırkçı ithamlarda bulundu.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 15:11
Fransa’da bir skandal daha!

İÇİNDEKİLER

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Fransız polisi Nice'teki Promenada des Anglais plajında tessettürlü bir kadından soyunmasını istedi. Biber gazı ve coplarla yürüyen polis, orta yaşlı kadına Fransa'nın laik bir ülke olduğunu ve haşemanın yasaklandığını söyledi. Kadın kıyafetlerini çıkarmak zorunda kaldı.

İsmi açıklanmayan kadına 38 euro para cezası kesildi.

IRKÇI MUAMELE YAPILDI
Cannes'da Siam adlı diğer bir kadın ise ırkçı muameleye maruz kaldığını söyledi. Çocuklarıyla birlikte sahilde dolaşırken yanlarına gelen üç polisin, yüzüne biber gazı tutarak kıyafetinin sahile uygun olmadığını söylediğini açıkladı.

Siam olay sırasında üzerinde haşema değil sadece tesettür olduğunu ve denize girme amacı bulunmadığını söyledi.

Habere göre polisler Siam'a kıyafetinin sahil için "uygun olmadığını" ve baş örtüsünü saç bandı gibi bağlarsa deniz kenarında kalabileceğini söyledi.

Polislere itiraz etmesinin ardından Siam'a 11 euro ceza kesildi.

34 yaşındaki anne, olay sırasında çevresinde toplanan kalabalığın da "Evine git" diyerek kendisine bağırdığını söyledi. Olay yerinde bulunan bir gazeteci de kalabalığın tepkisini doğruladı.

Fransa'da 15 tatil beldesinde haşema yasaklandı. Cannes Belediye Başkanı David Lisnard haşemayı İslamcı aşırılığın sembolü olarak nitelemişti.