Kızım olmadan asla

1 yaşındaki kızını insan kaçakçılarına teslim etmek zorunda kalan Suriyeli doktor annenin yaşadığı dram filmlere taş çıkarttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 01:21
Kızım olmadan asla

İÇİNDEKİLER

Suriyeli mültecilerin umut yolculuğu hüzün dolu... Şam'da doktorluk yaparken kaçmak zorunda kalan Zizit'in film gibi hikayesi de ağlatacak cinsten... İslamcı bir grup tarafından tehdit edilen, iki kez öldürülmeye çalışılan Dr. Zizit, 1 yaşındaki kızı Maya'yı da yanına alarak kardeşi Hasan ile birlikte Türkiye'ye geldi. İlk karşılaştıkları insan kaçakçısı 13 bin 500 euroya, Yunanistan'a götürmeyi vaat etti.

ÖNCE YUNANİSTAN
Parayı peşin ödeyen Dr. Zizit, dolandırıldı. Bir başka kaçakçı şişme botta onlara yer sattı. Fırtınalı ve korkulu bir yolculuktan sonra Yunanistan'a ulaştı. Atina'da kendisini Ebu Şebab diye tanıtan bir kaçakçıyla görüşen Dr. Zizit, 4 bin euro karşılığında sahte Brezilya pasaportu ve bilet aldı. Kaçakçı, Maya'yı kendisinin götüreceğini söyledi. Önce İtalya'ya, sonra İsveç'e uçacaklardı. Hiç istemese de bunu kabul eden Dr. Zizit, uçağa bineceği sırada Ebu Şebab'ın pasaport kontrolden geçemediğini gördü. Kahroldu. Yoluna devam etmek zorundaydı. Ama kızı kaçakçının kucağında kaldı. 6 saat sonunda kaçakçı Zizit'i İtalya'dan aradı. Maya'yı nereye bırakacağını sordu. Almanya'da mülteci olarak yaşayan Hasna adlı Suriyeli kadına Maya bırakıldı. Dr. Zizit, sahte İtalyan pasaportu ile Frankfurt'a gitti. Trende yakalandı. Kampa alınan Zizit, 20 gün sonra kaçıp, kızına koştu. Anne-kız mülteci olarak kayıt yaptırıp yeni bir hayata başladı.