Evreni çözeriz kadınları asla

Dünyaca ünlü fizikçi ve kozmolog Stephen Hawking'den şaşırtan itiraf: Evrenle ilgili sırlara ışık tutacak teoriler ürettim ama kadınlar hala benim için evrendeki en gizemli varlıklar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 01:20
Evreni çözeriz kadınları asla

İÇİNDEKİLER

Motor nöron hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan ünlü fizikçi ve kozmolog Stephen Hawking de kadınlardan yana dertli çıktı! Başından 2 evlilik geçen Hawking, buna rağmen kadınları anlayamamaktan yakındı. Hawking, "İnsanoğlu gelecekte de evrenin sırlarını çözmeye devam edecektir. Sanırım evreni çözebiliriz ama kadınları asla" dedi. Evrendeki kara deliklerle ilgili teorileriyle kozmoloji alanında birçok bilinmeyenin kapısını aralayan ünlü İngiliz bilim insanı, bir sosyal paylaşım sitesinin online etkinliğine katıldı. Hawking burada kendisine yöneltilen bir soruya belki de hayatının itirafıyla cevap verdi. Cambridge Üniversitesi'nde uygulamalı matematik ve teorik fizik bölümünün de başkanı olan Hawking, bir katılımcının, "Hayatta ilginç bulduğunuz en büyük gizem nedir?" sorusuna verdiği şu cevapla herkesi şaşırttı:

BENİM İÇİN BİLE ZOR...
"Fizikte doktora yaptım. Evrenle ilgili bazı sırlara ışık tutacak teoriler ürettim. İnsanoğlu gelecekte de evrenin sırlarını çözmeye devam edecektir. Ancak tüm bunlara rağmen benim için en büyük gizem hâlâ kadınlar. Sanırım evreni çözebiliriz ama kadınları asla." Ünlü fizikçinin bu sözleri dünyada yankı uyandırdı.

EVLİLİKLERİ HÜSRANLA BİTTİ
73 yaşındaki Stephen Hawking, özel hayatında mutluluğu bulamadı. 30 yıl evli kaldığı Jane Wilde'den ihanet yüzünden boşanan Hawking, 1995'te bakıcısı Elanie Mason ile hayatını birleştirdi. Hawking, 2006'da bu evliliğini de noktaladı. Kadınların sırrını çözemediğini söyleyen Hawking, aşk hayatındaki başarısızlığıyla sözlerini doğruladı.