Avrupa aşkı

Suriye'deki iç karışıklıktan kaçan göçmenler yollara düştü. Milyonlarcası çevre ülkeler yerine Avrupa'ya geçme mücadelesi verdi. Binlercesi ülkelerinden önce AB üyesi oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 01:39
Avrupa aşkı

İÇİNDEKİLER

Ülkelerindeki savaştan ve kaostan kaçan göçmenler, Avrupa hayallerine kavuşmak için her türlü zorluğa göğüs gerdi. Binlercesi hayallerine kavuşmak isterken canından oldu. Ancak, hiçbir engel onların akınını durduramadı. Göçmenler, bu yolculukların her bir sürecinde acı görüntüler oluşturdu. Bu rağmen komşu ülkeler yerine Avrupa kıtasına hareket devam etti. Göçmenler, dün de refah seviyesi yüksek Avrupa ülkelerine gitmek için çileli yolculuklarından birini gerçekleştirdi. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'taki parklar mültecilerle dolup taştı. Kimi burada kaldı.

SINIRI GEÇEN KOŞTU
Binlercesi de Macaristan sınırına gitti. Dikenli telleri aşıp hedefteki ülkeye gitmek için koşar adımlarla uzaklaştı. Bu durum, Suriye'nin henüz Avrupa Birliği üyeliği söz konusu değilken milyonlarca vatandaşı Avrupalı oldu diye yorumlandı.

FENERBAHÇE SEVGİSİ SINIRI BÖYLE AŞTI
Suriyeli bir mültecinin üzerinde Fenerbahçe forması olması dikkat çekti. Dün sabah olay çıkan kampta Macar polisi olayları bastırmak için göz yaşartıcı bombayla müdahale ederek yaklaşık 200 kişilik kalabalığı dağıttı. Olaylar sonrası kampa çok sayıda takviye kuvvet gönderildi.