İnsanlığa Fransız

Eşitlik naraları atıp, İslamofobiyi körükleyen Fransa, ırkçılıktan ödün vermedi! Beziers kentinin Belediye Başkanı Robert Menard, Müslüman öğrencileri fişlediğini itiraf etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2015 Güncelleme 07 Mayıs 2015, 01:43
İnsanlığa Fransız

İÇİNDEKİLER

Her fırsatta dünyaya eşitlik ve özgürlük dersi vermeye kalkan Fransa'nın insanlık dışı icraatları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Geçen hafta uzun etek giydiği için 15 yaşındaki Müslüman öğrencinin okula alınmadığı Fransa'da şimdi de fişleme skandalı patlak verdi. Ülkenin güneyindeki Beziers şehrinin sağ partili Belediye Başkanı Robert Menard, katıldığı bir programda, şehrinde anaokula ve ilkokula giden Müslüman çocukları fişlediğini itiraf etti. Kentte okula giden çocukların yüzde 64.6'sının Müslüman olduğunu söyleyen Menard, belediyenin sınıf sınıf Müslüman öğrenci sayısından haberdar olduğunu ifade etti. Robert Menard ayrıca, bunu öğrenmek için çocukların isimlerine bakmanın da yeterli olacağını belirtti. Fişlemeyle ilgili, "Yasal değil ama yine de yaptık" dedi. Skandal açıklama sonrası belediye başkanı hakkında soruşturma açıldı. Belediye binası arandı. Fransa'da 1978'de çıkarılan yasa, etnik ve dini istatistik gerçekleştirmeye izin vermiyor. Suçlu bulunması halinde Menard, 5 yıla kadar hapis ve 300 bin euroya kadar da para cezasıyla cezalandırılabilecek.

TEPKİ YAĞDI
Aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) desteğiyle seçimleri kazanan Beziers Belediye Başkanı Menard'in "Müslüman öğrencileri fişledik" itirafına tepki yağdı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Çocukların fişlenmesi cumhuriyetin bütün değerlerine aykırıdır" dedi. Başbakan Manuel Valls ise "Beziers Belediye Başkanı'ndan utanç duydum" ifadesini kullandı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de Menard'ın Müslüman çocukları isimlerine göre fişleyerek devletin bütün değerlerinin dışına çıktığını savundu.