Soros taktiği

Ukrayna'daki iç karışıklıkta rol oynayan George Soros yine sahneye çıktı. Kiev için 1 milyar dolarlık teklif yaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2015 Güncelleme 02 Nisan 2015, 02:28
Soros taktiği

İÇİNDEKİLER

ABD'li ünlü yatırımcı George Soros, Ukrayna'daki iç karışıklığın finansörlüğünü yaptı. İç savaşa destek verip, yatırım atağı yaptı! Fransız ekonomi gazetesi Les Echos'ya konuşan Soros, Ukrayna sorununun Avrupa açısından önemine vurgu yaptı.

''BATILI LİDERLERE SESLENDİ "
Kıtanın bu sorunu çözüm biçimi, büyük ölçüde AB'nin geleceği açısından da belirleyici olacak. Ne yazık ki ne Avrupa halkları ne de siyasi liderler bunun bilincinde değil" ifadesini kullandı. "Putin'in hedefi Ukrayna'da finansal çöküş ve siyasi kaos" diyen "para sihirbazı", Ukrayna için 50 milyar dolarlık bir kurtarma paketi için Batı liderlerine çağrıda bulundu. Avrupa'nın Ukrayna'daki reformların gerçekleşmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu göstermesi gerektiğine dikkat çeken George Soros, şunları söyledi: 0

'YATIRIMLAR KOLAYLAŞIR'
50 milyar dolar gerekiyor. AB, makrofinansal desteğini seferber ederek bu parayı bulabilir. Avrupa'nın AAA notu ile piyasalardan borçlanabilir. Ukrayna'ya bu fonlar aşılanarak ülke ekonomisinin isktikrarı sağlanır. Bu Ukrayna'ya ihracatı ve yatırımları kolaylaştırır. Dolaylı olarak Avrupa ekonomisi de canlanır. Avrupa gerekli siyasi ve mali desteği sağlarsa ben de şahsen Ukrayna'ya 1 milyar dolar yatırım yapmaya hazırım."