Şahin bakısı

Katar'da, şahin kuşlarına olan ilgi artıyor. 100 bin dolarlık kuşların gözleri sadece onu satın alan sahibine açılıyor. Yırtıcı hayvanlar için hastane dahi bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2015 Güncelleme 01 Şubat 2015, 00:00
Şahin bakısı

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'nun parlayan yıldızı Katar'da şahinlere ilgi giderek artıyor. Başkent Doha'da tarihi Vakıf Çarşısı'nda şahinler için bir alım-satım pazarı ve hemen yanında Avrupa'daki lüks hastaneleri aratmayan bir şahin hastanesi bulunuyor. Çarşıda birbirinden değerli kuşlar alıcıları için bekliyor. Bu merkezlerde bulunan tüm şahinlerin başları ve gözleri kapalı tutuluyor. 100 bin dolara kadar alıcısı çıkan şahinlerin yüzü ilk kez, kendisini satın alan sahibi için açılıyor. Böylece özellikle avcılıkta kullanılan bu şahinler, sahibinin kokusuna, sesine, vücuduna alışıyor ve ona itaat ediyor. Büyük bir sabırla sahibini bekleyen şahinler, yüzleri kapalı olunca çevresine de zarar vermiyor.

MODERN KUŞ HASTANESİ
Yaşam standartları çok yüksek olan Doha'daki 5 yıldızlı "Şahin Hastanesi" tıbbı cihazları, modern içyapısı ve gösterişli binası ile dikkat çekiyor. Hastaneye gelen şahin meraklıları, kuşlarının şikâyetleri doğrultusunda kayıt açtırıyor. Daha sonra ise alanında uzman veterinerler kontrolünde tedavileri yaptırılıyor. Kuşlara büyük paralar ödeyen gençler, başta avcılık olmak üzere şahinlerle vakit geçirmekten büyük keyif alıyor.