Gözler beynin aynasıdır

Prof. Dr. Osman Ceylan, göz titremesinin beyinle ilgili hastalıkların habercisi olduğunu söylüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 07:02
Gözler beynin aynasıdır

İÇİNDEKİLER

Göz titremesi, gözlerdeki istemsiz ve ritmi göz hareketleri olarak tanımlanıyor. Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Melih Ceylan, göz titremesinin fizyolojik olabileceği gibi patolojik nedenlerle de oluşabildiğini söylüyor:

Titremenin şiddeti ve hızının değişik bakış yönlerinde değişmesiyle görmede bulanıklık, çift görme, baş dönmesi ve görüntünün hareket etmesi gibi şikayetlere neden olabiliyor. Göz titremesi hastalarına kırma kusurları, göz tembelliği, şaşılık, katarakt, optik sinir ve retina hastalıklarının da eşlik edebiliyor.

AŞIRI HAREKET RİSKLİ
Titreme, hastaların bir kısmında göz ve nörolojik hastalıklara bağlı olarak gelişirken geri kalan kısmında neden belli değildir. Bu olgular çocukluk çağı göz titremelerinin yüzde 65-75'ini oluşturmaktadır. Olguların yüzde 40-64'üne şaşılık eşlik eder. Heyecanlanma, efor sarf etme ve gözlerin bir noktaya dikkatli baktığı sırada göz titremesinin şiddeti artar. Göz titremesi hastalarında genetik geçiş görülebilir. Aşağı ve yukarı yönde titreyen göz hareketleri beyinle ilgili hastalıkların habercisi olabilir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN