Annelere ayda 11 bin 300 TL

İstanbul, Ankara ve İzmir’de çalışan annelere 1 yıl boyunca ayda 325 euro bakıcı desteği için hazırlıklar tamamlandı. Sıra başvurulara geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2024 Güncelleme 27 Nisan 2024, 07:00
Annelere ayda 11 bin 300 TL

İÇİNDEKİLER

Çalışan annelere ve bakıcılara maddi destek sağlanan 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin ikinci fazı başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ikinci faz için hazırlıkları tamamlarken, başvuruların önümüzdeki günlerde alınmaya başlaması planlanıyor. AB'nin finansal destek verdiği projeyle; Ankara, İstanbul ve İzmir'de çalışan annelere ayda 325 euro (yaklaşık 11 bin 300 lira) ödeme yapılacak. 12 ay boyunca sürecek destek için 0-36 ay arası çocuğu olan anneler başvurabilecek.

KİMLER YARARLANACAK?
Projeden 3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı yararlanacak. Bakıcı desteğinden yararlanacak annenin, çocuğuyla aynı evde oturması, kayıt tarihi itibarıyla hizmet akdiyle ve tam zamanlı sigortalı olarak 4/a kapsamında çalışması gerekiyor. Memur veya Bağ- Kur kapsamındaki anneler, destekten yararlanamayacak. Çalışan anne desteğinden faydalanabilmek için bakıcının 0-36 aylık çocuk bakımını kapsayan bir eğitim aldığını MEB, İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu veya üniversitelerden onaylı sertifikayla ya da lise veya üniversitelerin ilgili bölümlerinin diplomasıyla (uzaktan eğitim programları da dahil olmak üzere) belgelendirmesi gerekiyor.

TAM ZAMANLI OLACAK
Vasıfsız bakıcılar için destek ödemesi yapılmayacak. Belgesi bulunmayan bakıcı için ön başvuru yapılabilecek, ancak kesin başvurudan önce bakıcının gerekli belgeleri temin etmesi istenecek. Destek kapsamındaki çocuk bakıcısının tam zamanlı, sigortalı olarak çalıştırılması, yani en az asgari ücret alması gerekecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN