Gurbetçi Türkler, fabrikayı soydu: Beş ton altını, gümüş ve bakır tozunu çalıp Türkiye'ye sattılar

Almanya’da bir bakır üretim fabrikasında çalışan gurbetçi işçiler, çaldıkları 5 ton altın, gümüş ve bakır tozunu İstanbul’da sattı. Toplam 40 milyon Euro'luk vurgun yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2024 Güncelleme 21 Nisan 2024, 07:00
Gurbetçi Türkler, fabrikayı soydu: Beş ton altını, gümüş ve bakır tozunu çalıp Türkiye’ye sattılar

İÇİNDEKİLER

Almanya Hamburg'da 1866'da kurulan dünyanın en büyük bakır üretici firması Aurubis'ta akıl almaz bir vurgun gerçekleşti. Fabrikanın Veddel tesislerinde atıkların metale dönüştürülmesinden sorumlu olan Türk ustabaşı M.C., iddiaya göre pandemi döneminde altın, gümüş ve diğer değerli metal tozlarının iyi takip edilemediğini ve dökme yük kamyonlarının aranmadığını fark etti.

ZARAR 186 MİLYON EURO
Bunun üzerine eritme ocağında görevli F.K. ve kapıdaki S.T. (50) ile birlikte altın, gümüş ve bakır tozlarının bir kısmını, konteynerlere yükledi. Yaklaşık 20 milyon euro olan 5 ton kıymetli maden tozunu, Hamburg Limanı'ndan gemilerle İstanbul'a gönderdi. Hurdalar, bağlantıya geçilen firmalara verildi. Vurgun, bir ihbarla belirlendi.

Polis, geçen Şubat'ta M.C.'nin Aşağı Saksonya'nın Fredenbeck kentindeki lüks malikanesine baskın düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda 20'nin üzerinde lüks araç, pahalı kol saatleri, 200 bin euro ve çok sayıda silah ele geçirildi. M.C., F.K. ve S.T. hapse gönderildi. 4 yıllık kaybın 185 euro olduğu belirtildi.
Ümit Erkan DEMİRCAN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN