Engelliye 400 bin TL hibe

Kendi işini kurmak isteyen engellilere 400 bin TL, eski hükümlülere ise 300 bin TL karşılıksız ödeme yapılıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2024 Güncelleme 21 Nisan 2024, 07:00
Engelliye 400 bin TL hibe

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu vasıtasıyla kendi işini kuracak olan engelliler ile eski hükümlülere yönelik hibe destekleri artırıldı. Yeni dönemde engellilere hibe destekleri 150 bin TL'den 400 bin TL'ye, eski hükümlülere yönelik verilen hibe destekleri ise 110 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltildi.

18 yaşını tamamlamış, İŞKUR'a engelli kaydını yaptırmış bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle iş gücü kaybının en az %40 olduğu "Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları" ile belgelenen kişiler, üretime katkıda bulunarak öncelikle kendi geçimlerini sağlamak sonra da ilave istihdam oluşturmak amacıyla Kurum internet sitesinin duyurular bölümünde yayınlanan Başvuru Rehberinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlayacakları projeleriyle e-Devlet üzerinden "Engelli Kendi İşini Kurma Hibe Desteği" kapsamında başvuruda bulunabilmektedirler. Bu kapsamdaki projelerde: Kuruluş işlemleri desteği, İşletme gideri desteği, demirbaş desteği şeklinde hibeler sağlanmaktadır.

ŞARTLAR BELİRLENDİ
Hibe desteğinden yararlanmak isteyen engellilerde ayrıca; herhangi bir sebeple emekli olmamak, İŞKUR'a herhangi bir borcu bulunmamak, kendi üzerine aktif olarak kayıtlı iş yeri/ işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak), iş yerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak, kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak, kendisine vasi tayini yapılmamış olmak, herhangi bir icra dosyası bulunmamak şartları aranıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN