Kalpten teşekkür

Üniversiteli Melek Karakaş, motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti. Kazadan 3 gün önce organlarını bağışlayan kızın, kalbi Ankara’da 2.5 yıldır nakil bekleyen liseli Emin Furkan Aslan’a hayat verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2024 Güncelleme 20 Nisan 2024, 07:02
Kalpten teşekkür

İÇİNDEKİLER

Yalova'da Melek Karakaş, ilk kez motosiklete bindi. Kaza geçirdi. 5 gün ölüme direndi ancak hayatını kaybetti. O son yolculuğuna uğurlanırken, isteği yerine getirildi.
Organları başka bedenlere hayat olması için hastanelere gönderildi. Kalbi ise 11 aydır hastanede bekleyen liseli Furkan Aslan'a nakledildi.

KALBINDE BİR 'MELEK' YAŞIYOR
Yalova-Bursa
karayolunda Ziya Ö. yönetimindeki motosiklet, bir hafta önce aynı yöne giden otomobile arkadan çarptı. Ziya Ö. ile arkasındaki Melek Karakaş (21) başından yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç kız, yoğun bakımdaki 5 gün sonra hayata gözlerini kapadı. Karakaş'ın kazadan 3 gün önce hastaneye giderek organlarını bağışladığı ortaya çıktı.

11 AY HASTANEDE YATMIŞ
Karakaş'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri Ankara, Bursa ve Çanakkale'de nakil bekleyen 4 hastaya yollandı. Melek'in kalbi, Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde nakil bekleyen lise öğrencisi Emin Furkan Aslan'a (15) gece yapılan operasyonla nakledildi. Ameliyatı başarılı geçen Aslan'ın durumunun iyi olduğu ve tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü öğrenildi. Aslan'ın, 2.5 yıldır kalp nakli beklediği ve durumunun ağırlaşması nedeniyle 11 aydır hastanede yatarak tedavi gördüğü belirtildi. Baba Remzi Aslan, kazada hayatını kaybeden Melek Karakaş'ın durumuna çok üzüldüklerini belirterek, ailesine ve operasyonu gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkür etti.

Melek Karakaş'ın cenazesi dün öğlen Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Romanya asıllı Türk vatandaşı annesi Viorica Cristina Karakaş ise kızının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Emin Furkan Aslan'ın, daha önce hastanede nakil sırası beklerken kalp resmi çizip, 'Her bağış yeni bir hayattır' yazdığı, resimle çekilen fotoğrafını da sosyal medyada paylaşarak bağış çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN