Hem terör hem petrol

Başkan Erdoğan, Cuma namazı çıkışında önemli açıklamalar yaptı. 12 yıl sonra Irak’ı ziyaret edecek olan Erdoğan, “Önce Bağdat. Ardından Erbil’e gideceğim. Petrol konusu da tıpkı terörle mücadele gibi masada olacak” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2024 Güncelleme 20 Nisan 2024, 07:02
Hem terör hem petrol

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını İstanbul Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Erdoğan gazetecilerin sorularını cevapladı:
IRAK: ziyaretimiz ertelenen bir ziyaretti. Seçim sonrası diye planladık ve şimdi seçim de bitti ve Irak'a olan ziyaretimizi inşallah gerçekleştireceğiz. Günübirlik bir ziyaret. Önce Bağdat... Bağdat'ta sayın cumhurbaşkanı ve başbakan ile yapacağımız görüşmelerden sonra oradan bir de Erbil ziyareti gerçekleştireceğiz. Erbil'de kuzey Irak sorunlarını görüşeceğiz. Petrol konusu da tıpkı terörle mücadele gibi masada olacak.

ORTADOĞU GERİLİMİ:
İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı şeyler söylüyor. Sahiplenme yok. Akla ziyan olmayan bir açıklama da yok. İran'ın yaptığı açıklamalara da bu 'doğru söylüyor' diyemiyorsunuz. İsrail'inkini zaten hiç diyemiyorsunuz. Amerika'yı ileri sürüyorlar... Çok daha önemlisi BM Güvenlik Konseyi'nde ABD'nin son yapılan açıklamalarda İsrail'in yanında yer aldığını görüyoruz. Ve ABD burada herkes Filistin'in yanında yer alırken ABD ne yazık ki İsrail'in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk.

YUNANİSTAN:Sayın Miçotakis'in ziyareti bir nevi iade-i ziyarettir. Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde önemli bir merhaledir diyebilirim. Biz Türkiye-Yunanistan ilişkilerini daha ileri nasıl taşıyabiliriz görüşme imkanımız olacak.

ALMANYA: Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri ele alma fırsatımız olacak. Geçmişten bugüne dostluklarımız var. Bu ilişkileri değerlendirme fırsatımız olacak. Ticari, askeri, ekonomi konularını ele alacağız. Sayın cumhurbaşkanının bizimle yapacağı görüşmelerde Almanya-Türkiye ilişkilerini nasıl daha ileriye taşıyabiliriz, bunu görüşeceğiz.

IOHANNIS İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizması kurulmasının yararlı olacağını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN