Başkan Erdoğan'dan Kabine toplantısı sonrası çarpıcı mesajlar: Kınanması gereken Netanyahu’dur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2024 Güncelleme 17 Nisan 2024, 07:01
Başkan Erdoğan’dan Kabine toplantısı sonrası çarpıcı mesajlar: Kınanması gereken Netanyahu’dur

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası çarpıcı mesajlar verdi. "14-28 Mayıs ve 31 Mart seçim sonuçları parlamenter sisteme dönüş kapısını kapattı" diyen Erdoğan, Antalya'daki teleferik faciası ve Beşiktaş'ta 29 kişinin can verdiği yangınla ilgili CHP'ye tepki göstererek, "Hiç kimse siyasi kimliğini öne sürerek sorumluları yargıdan kaçıramaz" dedi.

Erdoğan, İsrail-İran gerilimi ile ilgili de şunları söyledi: Hafta sonu yaşadığımız hadiseler Batı'nın çifte standardını göstermiştir. Sadece 13 Nisan gecesine bakarak değerlendirme bulunmak adaletli bir tavır olmayacaktır. 7 Ekim'den bu yana İsrail hükümeti ateşi bölgeye yaymak için provokatif adımlar atmaktadır. Oysaki burada kınanması gereken İran değil, Netanyahu'dur. Son 2 gündür Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarımızı daha da artırdık. Ateşe körükle gitmenin de Netanyahu yönetimini sürekli şımartmanın da hiçbir faydası olmaz. Tüm aktörleri sorumluluk içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Gazze'de soykırım durmadıkça bölgemizin yeni gerilimlere gebe olduğu açıktır.

Hükümetimiz maalesef haksız ithamlara maruz kalmıştır. Böyle olmadığını bal gibi bildikleri halde jet yakıtı konusunda iftira atanları asla unutmayacağız.

Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz.

ÖZGÜR ÖZEL'E KAPIMIZ AÇIK
Başkan Erdoğan, Kabine sonrası gazetecilerle bir araya geldi. Erdoğan, CHP liderinin randevu talebi ile ilgili soruya "Özel'e kapımız açık. Konular çok, geldiklerinde oturur konuşuruz" dedi. Yakında bir miktar öğretmen ataması yapılacağını da söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN