Kalplere dokunan besinler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2024 Güncelleme 15 Nisan 2024, 07:00
Kalplere dokunan besinler

İÇİNDEKİLER

Yedi gün 24 saat hiç durmadan çalışan kalp, sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazını oluşturuyor. Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Orçun Ünal, kalp dostu besinleri sıralıyor:

YEŞİL ÇAY: Bol antioksidan, A, E ve C vitaminleri içerir. Günde bir fincan içmek kalp hastalıklarından korur.

BALIK: Omega-3 deposudur. Haftada en az bir kez tüketilmesinde fayda vardır.

ÇİKOLATA: Bitter çikolata kalp sağlığı için faydalıdır. Günde 2-3 parça tüketilmesi, tansiyonu ve kolesterolü düşürür.

KUŞKONMAZ: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

CEVİZ: Kan basıncını düzenler. Kanın pıhtılaşmasına engel olur. Günde birkaç avuç ceviz yemek damar sertleşmesini önler.

YULAF EZMESİ: İçerdiğindeki lifler sayesinde kalp sağlığını korur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN