Şiş göbek fıtık demek

Kasık fıtığı, şişlik ve ağrı ile kendini belli ediyor. Uzmanlar, uzun süre ayakta kalarak iş yapanlarda çok çabuk oluşabildiğini söylüyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2024 Güncelleme 14 Nisan 2024, 06:57
Şiş göbek fıtık demek

İÇİNDEKİLER

Kasık fıtığı, karın içindeki organların (ince bağırsaklar, bağırsak yağları gibi), karın duvarındaki zayıf bölgelerden çıkarak cilt altında şişlik oluşturmasına deniyor. Op. Dr. Hasan Üzer, "Genellikle ıkınma, öksürme, hapşırma, zorlanma gibi karın içi basıncını artıran sebepler şişliği belirgin hale getiriyor" diyor.

KUAFÖR VE GARSONLAR
Kasık fıtığının nedenleri doğumsal ya da edinsel (sonradan) olabilir. Doğumdan hemen sonra anatomik olarak kapanması gereken açıklıklardan gelişebileceği gibi ağır kaldırma, kabızlık, ıkınma, yaşlılık, aşırı kilo alma ya da zayıflama, kronik öksürük, idrar ve büyük abdest güçlüğü sonucu oluşabilir. Ayrıca gebelik, kolajen sentezi azalması, karın kaslarını zorlayıcı hareketler ve sigara kullanımı gibi birçok sebepten de edinsel olarak gelişebilir. Ağır kaldıranlar ile kuaför ve garson gibi uzun süre ayakta kalarak çalışanlarda daha fazla görülmektedir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN