'Ev'de var kayıp

Ekonomist Korhan Berzeg, 17 Haziran'da Balıkesir'deki yazlığından çıktı. Her yer arandı ama bulunamadı. Ailesi evlerini kapattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2024 Güncelleme 12 Nisan 2024, 07:01
’Ev’de var kayıp

İÇİNDEKİLER

Korhan Berzeg (83) ABD'deki Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul'a taşındı. 2023 Mayıs'ta İngiliz eşi Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir'in Gönen İlçesi Armutlu Mahallesi'ndeki yazlık evine geldi. 17 Haziran'da telefonunun yanı sıra kimlik ve banka kartlarını da yanına almadan, eğitimli köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıktı. Ancak bir daha geri dönmedi.

'İHBAR GELMİYOR'
Tina ise kaybolduktan 74 gün sonra ortaya çıktı. 325 kilometrekarelik alanı tarayan ekipler yine bir sonuç alamadı. 300 gündür haber alınamayan Berzeg ile ilgili gelen bir ihbarın da olmaması nedeniyle umutlar azaldı.

Armutlu Mahallesi Muhtarı Hamit Erman, "Korhan Amca'dan 300 günden beri haber yok. Arama çalışmaları durdu, bir ihbar da gelmiyor. Umudumuz kalmadı. Ailesi evi kapattı, buraya gelmiyorlar artık" dedi. Bu arada savcılık talimatıyla, Berzeg'in bilgisayarlarını inceleyen ekipler, 20 kişinin de şüpheli olarak ifadesini aldı. Olay günü ve öncesinde, Armutlu Mahallesi'nden geçen araçların plakalarını belirleyen jandarma ekipleri, 40 araç sürücüsünü de sorguladı ancak hiçbir ize ulaşamadı...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN