Medya'tık' Yaren

Yaren Leylek, tam 13’üncü kez Adem Yılmaz’ın kayığına kondu. Karaya çıktığında da Adem amcanın evinin bahçesinde durdu. Bayram sabahı Yaren’i balıkla besleyen ve “Bayram şekeri” yazan Adem Amca’nın görüntüleri tüm dünyada gündem oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2024 Güncelleme 11 Nisan 2024, 06:58
Medya’tık’ Yaren

İÇİNDEKİLER

Bursa Karacabey'in Eskikaraağaç Leylek Köyü 13 yıllık masalsı bir dostluğa tanıklık etti. Balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren Leylek'in arkadaşlığı yüreklere işledi. Yaren Leylek bu yıl da 13'üncü kez Bursa'ya geldi ve Adem Amca'nın kayığına tünedi. 29 Şubat'ta, Eskikaraağaç'a gelen Yaren leylek, Yılmaz'ın kayığına konup, beklenen görüntüleri verdi.

Yaren leylek, Yılmaz'ın göle açılmadığı zamanlarda ise evinin bahçesine gitti. Yaren leylek, bayram sabahı da Adem Yılmaz'ın evinin bahçesindeydi. Yılmaz, "İyi bayramlar Yaren, sana bayram şekeri" diyerek Yaren'i balıkla besledi. Bu anları hem balıkçı Adem Yılmaz hem de yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, sosyal medya hesabından paylaştı. Bu görüntüler sosyal medyayı salladı. Dünya genelinde en çok paylaşım yapılan görüntüler oldu.

YUVASI İZLENEBİLİYOR
Yaren Leylek ve Adem Amca'nın hikayesi, köyde turizm hareketliliğini de beraberinde getirdi. Hikayeyi duyan ve leylekleri yakından görmek isteyen doğaseverler, her yıl Leylek Köyü'nü ziyaret etti. Adem Amca ve Yaren'i görmeye gelenler arasında ünlü isimler de yer aldı. Karacabey Belediyesi, Yaren Leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın ile izlenebilmesi amacıyla, www.yarenleylek.com sitesini devreye aldı. Böylelikle, Yaren leylek kendisini merakla bekleyenler tarafından an be an takip edilebiliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN