Turizm bayramı

9 günlük bayram tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Antalya’dan Çeşme ve Bodrum’a kadar sahil bölgeleri büyük ilgi görürken, Kapadokya da yüzde 98 doluluğa ulaştı. Sapanca’da ise bungalovların yüzde 90’ı doldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2024 Güncelleme 09 Nisan 2024, 06:59
Turizm bayramı

İÇİNDEKİLER

Turizm sektörü yeni sezona 9 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle hızlı başladı. Kimi denizkum- güneş tatilini, kimi doğayla iç içe dinlenmeyi, kimi de gezmeyi tercih etti. Türkiye'nin dört bir yanındaki turizm tesisleri önemli doluluk oranları yakaladı.

SAHİL BÖLGELERİNE AKIN
Antalya'da tesisler neredeyse tam kapasiteye ulaştı. Şehirdeki 3, 4, 5 yıldızlı otellerin toplamının doluluk oranı yüzde 95'i buldu. Otellerin doluluk oranı İzmir Çeşme'de yüzde 80'e çıkarken, Aydın Kuşadası'nda ve Marmaris'te yüzde 70'e ulaştı. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, ilçede rezervasyonlarda şu anda yüzde 50'nin üzerinde doluluk söz konusu olduğunu belirterek, "Oteller yeni yeni açıldı. İstanbul veya Ankara gibi şehirlerden gelecek misafirler; son dakikada uçak rezervasyonu yapmayın. Çünkü en yoğun dönemlere girmek üzereyiz" ifadesini kullandı. Kapadokya bölgesinde, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde konaklama tesislerinde doluluk yüzde 98'e ulaştı. Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur, "Tabiri caizse Kapadokya'da iğne atsanız yere düşmüyor" dedi.

BOZCAADA % 80 DOLDU
Bozcaada'da ise konaklama tesisleri yüzde 80 doluluğa ulaştı. Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Kemal Furıncı, "Şu anda yoğunluğumuz belli bir kapasiteye doğru gidiyor, yüzde 80'lere varmış durumdayız" diye konuştu. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde de 4 bine yakın bungalovda doluluk oranı yüzde 90'ı buldu. Bungalov tatilinin 3 günlük bedelinin, evlerin büyüklüğü ve özelliklerine göre 20 bin liradan başlayıp, 45 bin liraya kadar çıktığı belirtildi.

VİZE SIRASI
Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlaması, Ramazan Bayramı tatilinde Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasındaki feribot seferlerini hareketlendirdi. Yoğunluk nedeniyle hudut kapısı önünde zaman zaman kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar işlemler için saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Bayram tatili süresince Ayvalık'tan Midilli'ye 5 binden fazla kişinin geçmesi bekleniyor.

BODRUM'A SEZONUN İLK KRUVAZİYERİ GELDİ
Muğla'nın Bodrum ilçesine sezonun ilk kruvaziyer gemisi 'Silver Spirit' ile 475 yolcu geldi. Silversea Cruises'a ait 212 metre uzunluğundaki gemi, Bodrum Cruise Port iskelesine yanaştırıldı. Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Direktörü Aziz Güngör, bu yıl 97 geminin Bodrum Cruise Port'a geleceğini öngördüklerini söyledi. Limanın bu yıl 100 binin üstünde kruvaziyer yolcusu ağırlamayı hedeflediği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN