Akın akın Türkiye: Bayram göçü başladı

Ramazan bayramı tatili 9 güne çıktı. Vatandaş yollara düştü. 35 milyon kişi büyükşehirlerden göçe başladı. Biletler tükendi, oteller doldu, sahillerde trafik başladı, fiyatlar uçtu. 250 milyar lirayı geçen ekonomi oluştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2024 Güncelleme 07 Nisan 2024, 06:58
Akın akın Türkiye: Bayram göçü başladı

İÇİNDEKİLER

Ramazan bayramı tatili kamu çalışanları için 9 güne çıkartıldı. Özel sektör çalışanları da izinlerini uzattı. Okullar da ara tatile girince Türkiye bayram göçüne başladı. 35 milyon vatandaş yollara düştü. Kimisi tatil bölgelerine giderken, kimisi eş dost ziyaretini seçti. Otobüs, tren, uçak için ek seferler konuldu. Biletler günler öncesinden tükendi.

100 MİLYARLIK TURİZM
Yola kendi aracıyla çıkanlar tüm karayollarında uzun trafik kuyrukları oluşturdu. Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi tatil bölgelerinin girişlerinde her yıl olduğu gibi trafik manzaraları yaşandı. Tatil bölgelerinde otellerde doluluk oranları yüzde 90'lara çıktı. Bayram hareketliliği ekonomiyi de canlandırdı. Sadece seyahat ve turizm hareketleriyle 100 milyar lirayı geçen ekonomi oluştu. Esnaf ise bayram boyunca 60 milyar liralık ciro beklediğini açıkladı. Gıda, giyim, hediyelik eşya gibi sektörlerle rakam 250 milyar lirayı buldu. Tatil bölgelerinde esnaf da memnun oldu.

800 BİN LİRAYA TATİL
Otel fiyatları bayram tatiliyle birlikte birden bire fırlarken iki kişinin bir haftalık otel parası 500 bin lirayı geçti. Bodrum'da kişi başı günlük oda kahvaltı fiyatları 30 bin liraya kadar çıkıyor. 4 kişilik bir ailenin bir haftalık tatili düşünüldüğünde sadece oda parası 840 bin liraya kadar çıkıyor.

HAVAALANINDA YOĞUNLUK
Ramazan Bayramı tatili için vatandaşlar İstanbul Havalimanı'nda yoğunluğa neden oldu. Yoğunluk nedeniyle terminal binası girişindeki x-ray kontrol noktalarında kuyruk oluştu. İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ekipleri giriş kapıları ve x-ray kontrol cihazlarını açık tutarak yolcuların daha hızlı geçişini sağladı. Otogarlarda da yoğunluklar gözlendi.

KAPADOKYADA REKOR
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı öncesi otellerin doluluk oranları yüzde 90'ı geçti. Peribacaları, ilginç kaya oluşumları, birbirinden güzel vadileri, kaya şehirleri ile Kapadokya, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bölgede balon turlarına da büyük talep oluyor.

BODRUM'A GİRİŞ ZOR
Bodrum'da, 9 günlük bayram tatili ile otellerin doluluk oranı yüzde 80'i geçerken ilçe girişinde yine trafik kuyrukları oluştu. Vatandaşlar ilçeye giden tüm yolları doldururken, yoğunluğun bayram günlerinde daha da artması bekleniyor.

ANTALYA YAZI YAŞIYOR
Bayram yoğunluğu yaşanan illerden birisi de Antalya. Hava sıcaklığı 28 derece, nem oranıysa yüzde 22 ölçüldüğü Antalya'da, yerli ve yabancı tatilciler dünyaca ünlü plajlara adeta akın etti. Bol bol güneşlenen tatilciler, sıcak havada denizin keyfini çıkardı, kimileri de yakıcı sıcaktan korunmak için gölgelik alanları tercih etti.

MÜZELER DOLDU
Bayram tatilinde kültür turları ve müze ziyaretleri de tercih ediliyor. Bu yılın ilk 3 ayında 4 milyon kişinin ziyaret ettiği müze ve ören yerleri bayram boyunca da yoğunluk yaşayacak. Turizm Bakanlığı yetkilileri bu yıl en çok ziyaretin Konya Mevlana Müzesi'ne olduğunu belirtti. Listede Mevlana Müzesi'ni sırasıyla Denizli Hierapolis Ören Yeri, İzmir Efes Ören Yeri, Nevşehir Göreme Ören Yeri izliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN