Mahalle değil il muhtarı sanki! 150 binden fazla nüfusu var

5 il ve 804 ilçeden daha kalabalık olan Diyarbakır Bağlar’ın Bağcılar Mahallesi’nde 16 rakibini geriden bırakan muhtar, ikinci kez seçilerek yardımcı istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2024 Güncelleme 05 Nisan 2024, 07:00
Mahalle değil il muhtarı sanki! 150 binden fazla nüfusu var

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi, 150 binden fazla nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık mahallesi unvanını aldı. TÜİK verilerine göre 84 bin 241 nüfuslu Bayburt'u, 84 bin 366 nüfuslu Tunceli'yi, 92 bin 481 nüfuslu Ardahan'ı, 144 bin 544 nüfuslu Gümüşhane'yi ve 147 bin 919 nüfuslu Kilis'i geride bıraktı. Yerel seçimde 97 bin seçmen için kurulan 285 sandıkta 17 muhtar adayı yarıştı. Rakiplerine fark atan mevcut muhtar Şehmuz Şirdenli, mazbatasını aldı. Şirdenli, "Bu 5 yıl içinde bu mahalleye güzel hizmet yapacağız. Rekor kırmaya devam edeceğiz, birçok ilden de daha da büyüyeceğiz. Bu yeni inşaatlarımız da bir gelsin. Birçok ili geride bırakırız. İşler çok yoğun, bir yardımcı istiyorum. Yerimiz çok ufak, dar. Yeni yer gerekiyor" diyerek isteklerini sıraladı.

PUSULA ÇÖPTE SEÇİM TEKRAR
Edirne'de Umurbey Mahallesi'nde belediye başkanlığı ve meclis üyelerinin oy pusulaları sayılırken, masanın kenarına bırakılan muhtarlık oy pusulaları temizlik görevlisi tarafından çöpe atıldı. Tutanak üzerine soruşturma başlatan İlçe Seçim Kurulu, seçimlerinin 2 Haziran tarihinde yenilemesi kararı aldı. Umurbey Mahalle Muhtarı ve Muhtar Adayı Turhan Özgünden, bu olaya çok şaşırdığını anlattı.

ÇOK ŞİRİN!
Bartın Şirinler Köyü'nde 20 yaşındaki Mustafa Doğan, 4 adayı geride bıraktı. 35 oy alarak koltuğu kazanmayı başardı. "Yaşımı duyanlar çok şaşırıyorlardı. Bana, 'sana oy vermezler' demişlerdi. Şimdi 'genç muhtarımız' diyerek, çalışma azmimi daha artırıyorlar. Şu anda yol ve mezarlığımıza köprü projem var" ifadesini kullandı.

KAYINBİRADERİNİ YENDİ
Edirne'nin
Keşan ilçesine bağlı Beğendik beldesinde, AKP adayı Gazeteci Ferhat Gülver, seçimde kayınbiraderi CHP'li Muhammed Örnek ile yarıştı. Tam 1219 oy aldı. Kayınbiraderi Örnek ise 1114 oyda kaldı. Gülver, bu sonuçla başkanlık koltuğunu kazandı. Projelerini sıraladı: Halkın sulama ihtiyacı için gölet, toplu konut, millet bahçesi sözümüzü yerine getireceğiz.

SEÇİM NOTLARI
RTÜK, şikayet üzerine TRT
Haber'in reklam yayınlarıyla ilgili inceleme başlattı.
İYİ Parti'nin 1 oy farkıyla kazandığı Aksaray Güzelyurt'ta seçimler iptal edildi.
CHP'nin kazandığı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin tekrar yapılması kararı alındı.
İstanbul Gaziosmanpaşa'da AK Parti'nin itirazı üzerine yapılan oy sayımında CHP'li Hakan Bahçetepe, 848 oy farkla seçimi kazandı.
İstanbul Beykoz'da AK Parti'nin oyların yeniden sayılma talebini YSK reddetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN