35 milyon yollara düşüyor

Bayram tatili hareketliliği başladı. Ulaşımda ek seferler ve önlemler devreye alınırken, 30-35 milyon kişinin seyahat etmesi bekleniyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2024 Güncelleme 05 Nisan 2024, 07:00
35 milyon yollara düşüyor

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30 ila 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini beklediklerini, bu kapsamda kara, hava ve demir yollarında tüm önlemleri aldıklarını ifade etti.

EK SEFERLER DEVREDE
Bayram nedeniyle YHT seferlerinin yanı sıra anahat ve bölgesel trenlerde de kapasite artışına yaptıklarını anımsatan Uraloğlu, "YHT hatlarında ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağız" dedi. Bayram tatili boyunca demiryollarında 33 bin kişilik ek kapasite sağlanmış olacağını söyleyen Uraloğlu, "Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere yurt çapındaki diğer tüm havalimanlarında yoğunluktan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldık" dedi. Firmalara, turizm taşımacılığında kullanılan otobüsleri de kullanma izni verdiklerini belirten Uraloğlu, şunları kaydetti: "Korsan taşımacılık yapan, fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezası kesilecek."

EN PAHALI BİLET 55 BİN TL
OBİLET üzerinden yapılan rezervasyon verilerine göre, 9 günlük tatil özelinde, Antalya, İzmir ve Muğla en çok otel rezervasyonu yapılan iller arasında öne çıktı. Kültür turları da bayram tatilinde tercih edildi. En pahalı uçak bileti tek kişi için 55 bin 676 lira olarak Cancun-İstanbul rotasında, en ucuz bilet ise 622 lira ile Ankara-İstanbul arasında satıldı.

ANTALYA'DA % 95 DOLULUK
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Ramazan Bayramı'nda Antalya'da doluluk oranının yüzde 95'e ulaşacağını söyledi. Saatçioğlu, "Doluluk tüm segmentlerde aynı. Daha çok 3-4 günlük tatil tercih ediliyor" dedi. Fiyatların yüzde 15-20 arttığını belirten Saatçioğlu, "Kişi başı 2, 6 ile 10 bin lira arasında" diye konuştu.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR 9 GÜN ÜCRETSİZ
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, "Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyollar 9 gün ücretsiz olacak" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN