Günlük kozmik beden temizliği programı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2009 Güncelleme 10 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

06:00- 08:00 Lavman uygulamas
08:00-09:00 Yürüyüş ve egzersiz
09:00-10:00 Kahvalt
10:00-12:00 Serbest zaman
12:00-14:00 Öğle yemeği ve öğle uykusu (kaylule)
14:00-19:00 Serbest zaman
19:00-20:00 Lavman
20:00-21:00 Akşam yemeği
21:00-23:00 Serbest zaman
23:00 Gece içeceği mönüsü ve yatş

Lavman uygulaması günümüze kadar gelen en eski ve en etkili kalın bağırsağı temizleme yöntemidir. Aynı zamanda sadece kalın bağırsağı değil, insan vücudunu da temizleyen bir yöntemdir. Bağırsakları rahatlatmak, dışkının dışarı çıkmasını sağlamak için rektumdan kolona sıvı verilir.

NOT: Lavman uygulamas günde 1 kere yaplabilir. Çalşanlar sabah yada akşam saatlerinden kendileri için hangisi uygun olursa, o saatte yapmay tercih edebilirler.

Denge duruşlarında beden ve zihin bütünlüğü sağlanmalıdır. Bir ağaç gibi köklerinizi toprakla bütünleştirmeli ve sağlam bir şekilde dengede durabilmelisiniz. Herhangi bir malzemeye ihtiyaç duymadan vücudunuzdaki birçok bölgeyi denge duruşları ile rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Dengeli duruş egzersizleriyle vücudunuzu taşıyan merkezi kas sisteminizin gelişimine yardımcı olun.

Sıkma sebze suyu malzemesi: 500 gram (2 bardak) sebze suyu çıkması için yüzde 40 havuç, yüzde 40 kırmızı pancar, yüzde 10 lahana, yüzde 5 ıspanak, yüzde 5 yeşil elma. Karışımın içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı konulacak. NOT: Mide rahatszlğ olanlar lahanann miktarn azaltabilirler. Karşm beden ssnda olup, asla soğuk içilmemelidir. Bu nedenle içine arzu edilirse az miktarda scak su eklenebilir.

17:00 Beş çay saati (ikindi içeceği)
Yeşil çay, kekik çayı, ıhlamur, kutburnu, nane gibi bitki çaylarının yanında, üçüncü günden itibaren günde 1 avucu geçmeyecek tekilde hurma, ceviz, badem, fındık ve çekirdekli kuru üzüm tüketilebilir.

Öğle yemeği mönüsü
Soğan ve sarımsaklı fırında karnabahar musakka l Yeşillikler (Marul, roka, tere ve semizotu) l Elma, portakal ve kivi

NOT: Katlmclarn kayluleye (öğle uykusuna) ayracaklar zaman en az yarm saat olmaldr. Yemek çeşidinizi verilen listeye uygun olarak seçmeye özen gösterin. Çünkü hergünkü yemek, vücudumuzdaki bir organn uyarlmas için hazrlanmşt r. Örneğin enginar karaciğere, kereviz böbreklere, kabak kal n bağrsağa, prasa böbreklere, spanak toksin atmaya yarar. Yemek tarifleri uzun bir çalşma sonucunda, uzmanlarca kalori değerleri hesaplanarak hazrlanmştr.

Tarçınlı gece içeceği
Bedendeki radyasyon atımı için, 2 bardak kaynar suyun içine aktardan temin ettiğiniz 5 gram tarçın ve 2 gram kitniti atarak 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Yatmadan önce bu içeceği tüketmeniz vücudunuz için faydalı olacaktır. Tarçının kabuklu, kitnitin ise tane halinde olmasına dikkat edin.

Akşam yemeği mönüsü
Mercimek çorbası Patates, havuç, soğan ve sarımsaklı enginar yemeği Cevizli lahana salatası Sarımsaklı, maydanozlu ve zeytinyağlı havuç salatası

Kalın bağırsak ve özellikleri
Kalın bağırsak insan vücudunda emme, botaltma, ayırma, mikroflora, ısıtma, enerji olutturma, stimüle etme gibi birçok fonksiyona sahiptir. İnsanların genel olarak algıladıkları gibi kalın bağırsağın sadece boşaltım fonksiyonu yoktur. Aynı zamanda kalın bağırsak bir gaita deposu değildir. İnsanlar doğru beslenmedikleri için metabolizmalarının diğer fonksiyonel özelliklerini azaltmakta veya tamamen yok etmektedirler. Bu özellikleri tekrar kazanmak için kalın bağırsağı temizlemeye mecburdurlar. Kalın bağırsak temizlenmeden karaciğer temizliği yapılamaz.

İç dengeyi sağlayan organ

Karaciğerin, sindirim, kan dolaşımı, metabolizma ve detoksikasyon gibi görevleri vardır. Bütün damarlarda dolatan kan karaciğerden geçer ve burada kontrol edilir. Sadece kalın bağırsağın alt 'rectus collum' parçasının kanı karaciğerden geçmemektedir. Karaciğer, kalın bağırsak içindeki zehirli maddelerin zararlı etkilerini azaltmakta veya tamamen yok etmektedir. Aynı zamanda kan, lenf ve safra hücresi üretildiği; karbonhidrat, protein, yağ, su, mineral, pigment, vitamin ve hormonların sentezlerinin son aşamasının yapıldığı organdır. Bu sentezlerin son aşamasında insan vücudu için zararlı olan üre meydana gelmektedir. Olutan üreyi laktik aside çeviren ve böbreklerden atılmasını sağlayan organ karaciğerdir. Karaciğer insan metabolizmasının iç dengesini tutmaktadır. Karaciğer oluşturduğu safranın bir bölümünü safra kesesi içinde, diğer bölümünü ise onikiparmak bağırsağından sindirime vermektedir.

Metabolizma için çok önemlidir
Safra kesesi karaciğerde üretilen safrayı depo eder. Safra bağırsaklardan sindirime katıldığında:
* Sindirilmekte olan gıdaların asit seviyesini nötralize eder.
* Yağların formatını değiştirir ve emilim için hazırlar.
* Kalın bağırsağın peristaltik hareketini sağlar.
* Fazla kollestrinin dışarı atılmasını sağlar. Karaciğerin safra üretimi, beslenmeye göre değişiklik gösterir. Açlık ve vücut sıcaklığının artması üretilen safra miktarını azaltır. Bunun tam tersi teklinde vücut sıcaklığı azalınca ya da protein ve yağ bakımından zengin gıdalar alındığında safra üretimi yükselir. En fazla yükselmeye yağlı yiyecekler neden olur. Bu yüzden safranın üretimi insan metabolizması için önemlidir. Ne zaman karaciğer fonksiyonlarında bozukluk meydana gelirse safra üretimi de bozulur ve vücudun diğer fonksiyonları da bundan olumsuz yönde etkilenir. Her insan doğru beslendiğini dütünebilir ama beslenme ne kadar sağlıklı olsa da vücutta devamlı toksin oluştuğu için bu organları her sene 1 defaya olmak üzere temizlemek gerekir. Bu temizleme belli bir usulle ve sıralamayla yapılır. Bu usul ve sıralamaya dikkat edilerek yapılan vücut temizliğiyle insan sağlığı korunabilir.

GENEL KURALLAR
* Arınma programı süresince hayvansal ürünler (et, süt, yumurta), teker ve tekerli ürünler, konsantre ürünler, siyah çay, beyaz ekmek ve tütün kesinlikle tüketilmeyecektir.
* Her gün bedendeki sıvı kaybını önlemek için kilonuza göre 5-10 fincan arası yetil çay, kekik çayı, ıhlamur, kutburnu gibi bitki çaylarını balla tatlandırarak içebilirsiniz. Bal yerine tatlandırıcı olarak mürdüm eriği kurusu, gülkurusu kayısı ve kuru inciri kullanabilirsiniz.
* Serbest vakitlerde bir bardak taze sıkılmış elma, portakal, havuç, kivi ve armut suyu içebilir yada 1 adet olmak üzere meyveleri yiyebilirsiniz.
* Detoks programı boyunca Cosmic besin destek ürünlerinden Spiruluna, Zencefil, Alfa Alfa ve Soya'yı kullanmanız önerilir. Karaciğer rahatsızlıklarınız için enginar, devedikeni; immün sistemi dütük olanlar için ısırgan, ekinezya, ginseng ve reishi mantarı; af ve Behçet rahatsızlığı olanlar için kitnit; depresyon için sarı kantaron; eklem rahatsızlığı olanlar için yetil çay, obezite; kilo sorunu olanlar için piren, kalın bağırsağı yumutatmak ve hareketlerini hızlandırmak için hibüskus, kalp damar rahatsızlığı olanlar için alıç ve karabat tavsiye edilir.

Telaş etmeye gerek yok
Kozmik beden temizliğini ilk defa yapmış olanların, bağırsakları zor temizlendiğinden dolayı vücudundaki atıkları geç çıkartabilirler. Bu nedenle pazartesi sabahı da lavman yapmaları önerilir.
* Lavman sonucunda vücudundan atık çıkmayanlar telaşa kapılmayıp, bedenlerinin temiz olduğunu yada daha sonraki günlerde çıkarabileceklerini düşünsünler.
* Kozmik beden temizliği hakkında yazılı ve görsel medyada çıkan olumsuz haberlerle ilgili yorumu, Kozmik Beden Temizliği yapanlara ve necip Türk milletine bırakıyoruz. En iyi takdiri, her zaman olduğu gibi yine halkımız verecektir. Türkiye'de yeni bir uygulama alanı bulan 'Kozmik Beden Temizliği' konusunun hassasiyetini göz önünde bulundurmanızı ve uygulama sırasında kendi eksikliğinizden kaynaklanan olumsuzlukları insanlarla paylaşırken, daha duyarlı olmanızı bilgilerinize sunuyoruz.