Hıngel

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 07 Temmuz 2015, 15:36
Hıngel

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamur için: 1 adet yumurta
1 su bardağı su l 1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine: 4-5 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

Hıngel Yapılışı
Hamur için yumurta ve tuzu kaba koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir
hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. ÜZerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlenmeye
bırakın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pulbiberle birlikte 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Hamurların
ortasına patatesli harçtan yerleştirin. Önce bir kenarını içe doğru katlayın. Diğer kenarını onun üstüne katlayıp, alt kısımlarını ortaya kapatın. Parmağınızla, balık sırtı görüntüsü alacak şekilde kenarlarına bastırın.
Kaynar suya atıp haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Hıngelin üzerine gezdirip servis yapın.