1 kg patlıcan, yeteri kadar su
200 gram Manyas peyniri,
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Domates sos için:
3 adet domates
3 diş sarmısak
Peynirli Patlıcan Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun ve acısının çıkması için tuzlu suda 5-10 dakika bekletin. Suyunu süzüp, kağıt havlu ile kuruladıktan sonra 1 parmak kalınlığında ve halka şeklinde kesin. İki patlıcan diliminin arasına rendelenmiş peynir koyun ve kürdanla tutturun. Patlıcan ve peynir bitene kadar işleme devam edin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıp, servis tabağına koyun. Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi kıyılmış sarmısakla birlikte tavada 1-2 dakika çevirin ve patlıcanın üzerine gezdirin.