Çemenli Humus

Giriş Tarihi 18 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 13:18
Çemenli Humus

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

4 su bardağı nohut
10 su bardağı su
1 kahve fincanı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tahin
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı pastırma çemeni
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Bir akşam önceden tuzlu suda ıslattığınız nohutları haşlayın. Sonra mikser veya süzgeç yardımıyla püre haline getirin. Daha sonra nohutlara limon suyu ve yağın bir kısmını ilave edin. Yağın kalan kısmını yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve hafifçe kızdırın. Sırasıyla önce dövülmüş sarmısak, kırmızıbiber, çemen ve tahin ilave edin. 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Önceden hazırlanan nohut püresinin içine karıştırarak lezzetlendirin. Gerekirse biraz daha tuz ilave edin. Ilık olarak servis yapın.