Isırgan Boranı Tarifi

Vitamini bol bir lezzet daha ısırgan borani

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 15:58

İÇİNDEKİLER

Malzemeleri:

1 kg ısırgan
4 su bardağı sıcak su
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 baş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 tatlı kaşığı margarin, pulbiber

Isırgan borani yapılışı:

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakın. Isırgan suyunu çekip, pişince ocaktan alın. İri küp şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine ısırganı ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurup, ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Dövülmüş sarmısağı yoğurtla çırpın. Isırganın üzerine dökün ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine margarinde yaktığınız pulbiberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.